UFC

(FOTO) Pogledajte kako su suci bodovali borbu Jonesa i Santosa na UFC-u 239

Jon Jones na sinoć održanoj UFC 239 priredbi u Las Vegasu definitvno nije pružio svoj najuvjerljiviji nastup. Nakon pet rundi borbe dva od tri suca meč su bodovala za prvaka poluteške kategorije koji je tako podijeljenom odlukom slavio protiv izazvača Thiaga Santosa.

Bio je ovo ujedno i prvi put u povijesti da je Jon Jones izgubio borbu u očima barem jednog suca uz kavez. Dva suca koja su bila za Jonesa bodovali su meč 48-47 u njegovu korist. No zanimljivo je kako se niti oni nisu složili oko rundi u kojima je prvak bio bolji.

Mike Bell dao je Jonesu drugu, treću i četvrtu rundu, dok je Derek Cleary za njega bodovao runde dva, tri i pet. Na Santosovoj strani bio je sudac Junichiro Kamijo koji mu je dao runde jedan, dva i četiri za pobjedu ocjenom 48-47.

Presudna je tako bila odluka suca Clearyja u petoj rundi. Prije završnih pet minuta Bell je meč bodovao 39-37 za Jonesa, a Kamijo također 39-37, ali za Santosa. Cleary je borbu do tog trenutka bodovao izjednačeno 38-38 te je njegova procjena nakon završne runde odlučila o pobjedniku i Jonesu donijela novu obranu njegovog poluteškaškog naslova.

Linker
20. travanj 2024 00:47