UFC

(FOTO) Pogledajte kako su suci do prekida bodovali meč Fergusona i Gaethjea

Justin Gaethje i Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Justin Gaethje plovio je prema sigurnoj pobjedi te bi uvjerljivo slavio da je njegov meč s Tonyjem Fergusonom otišao do odluke sudaca.

Točno tri minute i 39 sekundi trajala je peta runda glavne borbe UFC 249 priredbe, a onda je sudac Herb Dean procijenio da ono što gleda više nema smisla te je odlučio Fergusona poštedjeti dostatnih batina.

Popularni 'El Cucuy' bio je prečvrst za svoje dobro i rijetki su oni koji su slavnom sucu zamjerili na njegovoj odluci.

Naravno, u ovom je sportu uvijek sve moguće, ali da nije došlo do prekida Gaethje bi i nakon čitanja sudačkih kartica postao novi privremeni prvak u lakoj kategoriji.

Prema fotografiji koja se pojavila nakon prošlog vikenda održanog eventa u Jacksonvilleu, Gaethje je prema sucima uvjerljivo vodio s 49-44, 49-45 i 50-44.

Ostaje tek nejasno zašto su Chris Lee, Derek Cleary i Salvatore D’Amato bodovali i petu rundu, ali zanimljivo je bilo pogledati njihovo razmišljanje o tih nekoliko minuta koje su prethodile prekidu u posljednjoj dionici.

Naime, iz priloženog možemo vidjeti da je Lee do prekida posljednju rundu bodovao s 10-7 za Gaethjea, dok je za preostala dva suca 'The Highligh' zaslužio također uvjerljivih 10-8.

Linker
19. travanj 2024 02:41