UFC

(FOTO) Pogledajte sudačke kartice: Khabib je gubio do prekida!

Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje
 Screenshot (YouTube, UFC)
Nije to više ni bitno, ali zanimljivo je bilo provjeriti kako su razmišljali bodovni suci

Justin Gaethje nije uspio postati prvi čovjek koji će poraziti Khabiba Nurmagomedova, ali sudačke kartice otkrile su nam da je Amerikanac osvojio prvu rundu velikog okršaja u Abu Dhabiju.

Prema dokazu objavljenom na službenoj stranici UFC-a, dvojica od trojice bodovnih sudaca procijenila su kako je Gaethje u prvih pet minuta bio bolji i uspješniji od svog suparnika.

Bilo je to razdoblje tijekom kojeg je Khabib vršio ogroman pritisak te u samoj završnici runde uspio preseliti borbu u parter. Pokušao je Nurmagomedov u posljednjim sekundama prve dionice izvući i polugu na ruci, ali vremena je ponestalo. S druge strane, Gaethje je u uvodnih pet minuta zadao nekoliko snažnih i preciznih 'kickova', a značajna je bila i jedna njegova kombinacija aperkata i krošea.

No, bodovanje sada više nije ni bitno. Khabib je već početkom druge runde srušio Justina te gušenjem stigao do 29. pobjede u karijeri koju će nekoliko trenutaka kasnije pred očima čitavog svijeta i zaključiti.

S obzirom na to da su se mnogi nakon sunaslovne borbe UFC-a 254 pitali koju je to rundu Jared Cannonier osvojio u porazu od Roberta Whittakera, odlučili smo i to provjeriti.

Nije to bila ni prva, ni posljednja runda kako su mnogi pretpostavili. Već se radilo o drugoj rundi koju su dvojica sudaca bodovala kontra bivšeg prvaka Whittakera.

UFC
UFC

Linker
12. travanj 2024 22:47