UFC

(FOTO) Procurile sudačke kartice iz meča Usman vs. Covignton: Peta runda bi odlučila!

Colby Covington i Kamaru Usman
 screenshot
UFC je noćas u Las Vegasu MMA fanovima isporučio još jednu sjajnu PPV priredbu - posljednju u za njih ionako vrlo uspješnoj 2019. godini! U glavnoj borbi večeri UFC-a 245, koji se održao u T-Mobile Areni, Kamaru Usman je obranio titulu u velter kategoriji protiv Colbyja Covingtona prekidom u petoj rundi.

Mnogi, uključujući i samog izazivača, su vjerovali da je meč prerano prekinut, odnosno da je sudac mogao pustiti akciju jer se Covington smisleno branio nakon što je završio "na leđima". No, djeljitelj pravde u Octagonu Marc Goddardd je mislio drugačije te je odlučio "skratiti Covingtonu muke". Prekinuo je meč, a Usman je zadržao titulu.

U trenutku prekida jedan je bodovni sudac prethodne četiri runde bodovao s 3-1 za Usmana (Derek Cleary), drugi je istim rezultatom prednost dao izazivaču (Sal D'Amato), dok je treći (Eric Colon) imao poravnat rezultat na bodovnim listama (2-2). Marc Raimondi, novinar ESPN-a, se uspio dočepati upravo tih bodovnih lista koje u nastavku možete pogledati.

Jasno je da bi borac koji bi odnio bodovnu prednost u posljednjoj, petoj rundi, ujedno i odnio ukupnu pobjedu i pojas prvaka. No, to se nije dogodilo je je Usman sve riješio za neke suspektnim, za druge opravdanim, prekidom.


Linker
25. travanj 2024 03:02