UFC

(FOTO) Stipe Miočić se napokon javio na društvenim mrežama i najavio borbu

Stipe Miočić
 Instagram
Još 11 dana ostalo je do UFC 241 eventa koji donosi revanš borbe za teškašku UFC titulu između Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Bivši prvak napokon je pronašao vremena za obratiti se fanovima putem društvenih mreža te kratko najaviti borbu.

Stipe Miočić u posljednjoj je fazi priprema za borbu koja će se pokazati ključnom po pitanju njegovog statusa i njegove ostavštine u povijesti MMA-a. Gubitkom titule ostao je i bez statusa najopakijeg čovjeka svijeta, a sad na kocku stavlja još nešto. Ako doživi poraz i u drugoj borbi protiv Daniela Cormiera, njegov status najboljeg teškaša u UFC povijesti bit će ugrožen. Cormier možda neće doći do tri obrane titule, koje u svojoj biografiji ima Stipe, ali dvije pobjede nad istim bi ga svakako u tom kontekstu stavile ispred njega.

Upravo zbog toga svega, Miočić se ovog puta ozbiljnije posvetio treningu. Nema šale i zafrkancije kao inače, fokus je na tome da ne napravi pogrešku kakvu je napravio u prvoj borbi niti bilo kakvu sličnu. Na njemu je da u prvi plan stavi svoje kvalitete, odnosno sve ono gdje mu Cormier ne može parirati. I tome je morao posvetiti trening. Iz istog razloga nije imao niti previše vremena za komunikaciju s fanovima putem društvenih mreža. Ipak, pronašao je sad ipak nešto vremena za tri fotografije i kratku poruku.

"Vrijeme je došlo. Zapravo cijelo vrijeme je tu. 17. kolovoza vraćam ono što je zapravo moje", napisao je Stipe koji namjerava ove posljednje dane prije puta za Kaliforniju iskoristiti na najbolji mogući način. A onda će u Anaheimu morati ostati miran sve do borbe te nakon što se zatvore vrata kaveza sve frustracija pretvoriti u najbolju moguću izvedbu. To je način na koji može ponovno postati UFC-ov prvak teške kategorije.

Linker
24. travanj 2024 19:26