UFC

(FOTO) UFC objavio postere za čak tri borbe za naslov!

 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP
UFC je u noći s utorka na srijedu objavio postere za UFC 248 i UFC Fight Night 169. Riječ je o priredbama koje nam zajedno donose čak tri borbe za titulu.

Prvi na rasporedu od dva spomenuta eventa je UFC-ov Fight Night u Norfolku na kojem će se 29. veljače u glavnoj borbi večeri obračunati Joseph Benavidez i Deiveson Figueiredo. Riječ je o elitnim borcima muha kategorije koji se bore za trenutno upražnjenu titulu, istu onu koju je UFC prije otprilike mjesec dana oduzeo Henryju Cejudu.

UFC-ovom veteranu Benavidezu (28-5) ovo će biti treća prilika da postane prvak. Podsjetimo, u prethodna dva pokušaja od njega je bio bolji Demetrious Johnson. Ovoga puta će Joe ispred sebe imati opasnog Brazilca koji je dosad izgubio samo jedan meč u karijeri (17-1) i to od Jussiera Formige koji ga je svladao u ožujku prošle godine.

Tjedan dana poslije eventa u Norfolku, održava se veliki UFC 248. Ova priredba u lasvegaškoj T-Mobile Areni donosi nam čak dvije borbe za titulu.

Glavni meč večeri rezerviran je za okršaj Israela Adesanye (18-0) i Yoela Romera (13-4). Za 'The Last Stylebendera' će ovo biti prva obrana pojasa kojeg je u listopadu oduzeo Robertu Whittakeru. S druge strane, kubanski veteran izborio je novu priliku u borbi za UFC-ovo zlato ponajviše zahvaljujući svom imenu, ali i želji aktualnog prvaka da se testira u meču s njim. Podsjetimo, Romero u ovaj susret ulazi s dva poraza u nizu (Paulo Costa i Whittaker).

Iste večeri svoj tron po prvi puta brani i Kineskinja Weili Zhang (20-1) koju čeka meč s vjerojatno najvećom zvijezdom slamka kategorije i bivšom prvakinjom Joannom Jedrzejczyk (16-3). Borkinja iz Poljske je novu priliku u borbi za naslov izborila kada je u listopadu jednoglasnom odlukom sudaca svladala Michelle Waterson. Bio je to tada njen prvi nastup nakon poraza od Valentine Shevchenko u borbi za upražnjeni pojas muha kategoriji.

Za Zhang će ovo biti prvi meč nakon fenomenalne i ekspresne pobjede u kojoj je titulu oduzele Jessici Andrade.

Linker
19. travanj 2024 07:05