UFC

(FOTO) Upoznajte Gillian Robertson, prvu UFC borkinju s četiri pobjede u muha kategoriji

Gillian Robertson
Među mnogim pobjednicima s UFC 240 priredbe, na neki način vrijedi istaknuti Gillian Robertson. Ova 24-godišnja djevojka savladala je Sarah Frotu, čime je postala prva borkinja s četiri pobjede u UFC-ovoj muha kategoriji. I sve četiri ostvarila je prekidom. Njena MMA priča zapravo je vrlo zanimljiva, jer je UFC borkinja postala gotovo slučajno.

24-godišnja Gillian "Savage" Robertson (7-3, 4-1 UFC) rođena je Kanađanka koja od sedme godine živi na Floridi. Sa 16 godina ušla je u kickboxing dvoranu, ali brzo se prebacila na jiu-jitsu. Kao amaterka ostvarila je devet pobjeda i dva poraza, da bi 2016. ušla u profesionalni MMA. U prvih pet borbi upisala je tri pobjede i dva poraza. A onda je iznenada uslijedio poziv u 26. sezonu Ultimate Fightera, kojom je UFC pokrenuo žensku muha kategoriju. Poziv je došao naglo, samo nekoliko tjedana prije početka snimanja, nakon što je jedna od planiranih sudionica bila prisiljena odustati. Gilllian je odlučila prihvatiti taj poziv.

Dolaskom u show, bila je najmlađa sudionica cijele sezone, a tijekom jednog treninga priznala je kako je do tada trenirala dva do tri puta tjedno. U showu je odmah uparena protiv glavne favoritkinje Barb Honchak te je eliminirana. No, UFC joj je nakon snimanja ponudio ugovor, a ona je prešla u American Top Team. Tamo je krenula njena suradnja s Dinom Thomasom i već prvu UFC borbu došla je do pobjede nad Emily Whitmire, polugom na ruci u prvoj rundi.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

: @hvacamoore

Objavu dijeli Gillian Robertson (@savage_ufc)

Iduću borbu savladala je Molly McCann novim prekidom, a onda joj se u rujnu prošle godine dogodio kiks. Borbu protiv Mayre Bueno Silve izgledala je odlično, da bi na samom kraju prve runde napravila spomenutu grešku i izgubila borbu. Ljutnju na sebe pretvorila je u trening pa u veljači nad Veronicom Macedu upisuje novu pobjedu prekidom. Jutrošnjom pobjedom nad Sarah Frotom postala je prva UFC borkinja s četiri pobjede u muha kategoriji, a još više vrijedi to što je sve upisala prekidom.

Ono što je posebno bitno kod ove talentirane djevojke i zašto ju treba pratiti je njen potencijal za buduću zvijezdu. Osim atraktivnog stila borbe i oku ugodnog izgleda, posjeduje ogromnu karizmu. UFC bi trebao iskoristiti tu priliku i ugovoriti joj veću borbu protiv neke poznatije borkinje. Donedavno stidljiva djevojka je Instagram profil otvorila tek početkom ove godine pa broj pratitelja nije velik, no mogao bi s vremenom postati.

Nakon pobjede pred svojim sunarodnjacima, Gillian je tražila samo da se što prije vrati u kavez. Osim toga, ta pobjeda prva joj je nokautom, čime je potvrdila kako konstantno napreduje. Pokraj mentora kao što je Din Thomas nema granica, osim ako si ih ne postavi sama. I zbog toga iduće nastupe ove djevojke treba pozorno pratiti. UFC već neko vrijeme traži novu Rondu Rousey, djevojku koja bi postigla barem djelomično toliku popularnost. To su postigli dijelom s Paige VanZant, no u posljednje vrijeme plodove te popularnosti bere samo ona. Možda bi im pametno bilo pokušati s Gillian Robertsom. Nemaju što izgubiti, a već sad su puno dobili.

Linker
20. travanj 2024 02:13