UFC

Francis Ngannou: Prvu borbu sam podcijenio Stipu, sad sam iskusniji i poznajem ovu igru

Miočić vs. Ngannou
 screenshot/Youtube
Francis Ngannou uvjeren je kako bi on trebao biti idući izazivač UFC-ove teške kategorije, odnosno da trilogija Miočića i Cormiera može pričekati. Osim toga, priznao je kako je Miočića prvu borbu podcijenio.

Nakon što su se slegli dojmovi nakon sjajne glavne borbe UFC 241 priredbe, između Stipe Miočića i Daniela Cormiera, može se krenuti kombinirati o tome što i kako dalje. Nakon što je na revanš čekao 13 mjeseci, Miočić bi mogao ove godine zatražiti još jednu borbu, najvjerojatnije u prosincu. Treća borba protiv Daniela Cormiera nešto je što se UFC-u svakako sviđa, no DC je uzeo pauzu tijekom koje treba odlučiti što će napraviti, a obiteljska tragedije je svakako njegovu odluku još malo odgodila. No, neovisno o tome, Francis Ngannou smatra kako bi idući za Stipu trebao biti on.

"Ne brine me Daniel Cormier i trilogija. Mogu oni imati trilogiju, četverologiju ili petologiju, što god žele. Mene zanima samo moj red, moja borba za titulu. Mogu se boriti protiv Stipe, a onda nakon toga neka se bore koliko god puta žele, nemam problema s tim. Zaslužio sam borbu za titulu i trebam biti idući. Zaslužio sam ju putem prošla tri nastupa i očekujem kako će to biti moja iduća borba. Nakon toga neka Stipe i DC rješavaju svoju situaciju kako god žele", rekao je Kamerunac u velikom razgovoru za MMA Fighting.

Što se tiče borbe Miočića i Cormiera, Ngannou je ostao sličnog dojma kao većina onih koji su borbu odlučili javno prokomentirati.

"Bio sam impresioniran njihovom borbom, nisam mogao očekivati kako će se odviti na taj način. Obojica su me impresionirali i bilo je uzbudljivo gledati tu borbu. Učinilo me ponosnim na cijelu našu kategoriju. Shvatio sam kako je velik izazov i čast boriti se protiv takvih boraca. U svakom trenutku moglo se dogoditi nešto što će preokrenuti situaciju. Predosjetio sam da se nešto mijenja kad sam vidio Stipu kako plasira udarce u tijelo i time lomi Daniela", iznio je svoj stav Francis, a onda je dodao zašto smatra da bi njegova druga borba protiv Stipe trebala biti drugačija od prve, u kojoj je Miočić dominirao svih pet rundi:

"Glavna razlika je ta što sam ja sad iskusniji i bolje poznajem ovu igru. Prvi put sam podcijenio Stipu, a sad ću se znati i bolje pripremiti za ono što on nudi. Također, znam kako kondicijski pripremiti svoje tijelo za borbu na pet rundi. Imam prvu borbu kao jako dobru lekciju. Ponavljam, prva borba zapravo je bila veliki nered. Ne znam što sam uopće radio, ali na kraju mi je pomoglo da bolje razumijem neke stvari. Tek tada sam naučio kako stvari zapravo stoje."

Ngannou je nakon poraza od Miočića upisao i poraz od Derricka Lewisa, no onda je uslijedio niz od tri pobjede. Redom je nokautirao Curtisa Blaydesa, Caina Velasqueza i Juniora Dos Santosa. Svakako je to niz koji zaslužuje napad na titulu.

Linker
20. travanj 2024 14:51