UFC

Frank Mir ekskluzivno za SN i Fight Site: 'Stipe neće dvaput napraviti istu grešku s Cormierom'

Frank Mir
Tijekom boravka u Las Vegasu, na FFC 39 priredbi u Fight Domeu, naš kolega iz Sportskih novosti,Tvrtko Puljić, kratko je porazgovarao s legendarnim bivšim UFC prvakom Frankom Mirom. Teme su bile nama vrlo bliske, prije svega Mirko Filipović i Stipe Miočić.

Frank Mir je vrlo rado pristao odgovoriti na neka pitanja hrvatskih novinara. Uostalom pamtimo ga kao čovjeka koji je u UFC-u sredio Mirka Filipovića. Borbu pamtimo kao ne baš sadržajnu, uz puno klinča i traženje prave prilike. Na kraju je Frank bio taj koji ju je pronašao te je hrvatskog borca pogodio koljenom.

"Bila je to po mene vrlo opasna borba, jer Mirko je eksplozivan i opasan borac. I danas kad se više ne bori, on je još uvijek opasan. Bila je to borba koja kida živce. Ponekad imate dva lava u ringu, a to ljudima zna biti i dosadno", rekao je Mir, nakon čega je dobio pohvalu kako je u tu borbu ušao s jako dobrom taktikom, na što je rekao: "Protiv njega je uvijek bilo važno čuvati se od njegovih udaraca nogom u glavu."

Uslijedilo je vrlo zanimljivo pitanje o tome kako je Cro Cop ušao u UFC kao prvak Pride organizacije te je li mogao osvojiti naslov da nije izgubio od njega? Bilo je to tijekom drugog Cro Copovog dolaska u UFC, a u tu borbu ušao je s nizom od dvije pobjede.

"O, da, mi pričamo o teškoj kategoriji i ovdje nitko nije obranio naslov do Stipe Miočića više od dva puta. Bori se s malim rukavicama, a na ovoj razini jedna pogreška je dovoljna za kraj meča", rekao je Frank koji je jednom bio pravi, a jednom privremeni UFC prvak, no niti jednom titulu nije uspio obraniti.

Kad smo već kod Miočića, Stipe će uskoro na revanš Cormieru.

"U prvoj borbi Miočić je krenuo dobro, imao je sve pod kontrolom, no naletio je na udarac. To je greška, no ne vjerujem da će je ponoviti. Cormier nema u svojem 'skoru' puno nokauta. Zaskočio je Stipu i to se događa. Ali, ne događa se stalno. Ne čini mi se da će Cormier pobijediti u uzvratu, mislim da će Stipe izaći kao pobjednik", prognoza je jednog od najuspješnijih UFC boraca u povijesti koji se danas jako dobro snalazi na mjestu komentatora.

Linker
16. travanj 2024 14:41