UFC

Frankie Edgar i u porazu postavio novi UFC rekord!

Frankie Edgar
Frankie Edgar nije uspio doći svoj drugog UFC naslova. U borbi s prvakom perolake kategorije Maxom Hollowayjem poražen je jednoglasnom odlukom sudaca na sinoć održanoj UFC 240 priredbi u kanadskom Edmontonu.

"The Anwser" je dugo čekao na svoju priliku da se obračuna s aktualnim prvakom, ali sinoć nije imao odgovor na sjajnog Hollowayja. Havajac se kroz pet rundi pokazao boljim borcem što su prepoznala i sva tri suca uz kavez dodijelivši mu jednoglasno pobjedu ocjenama 50–45, 50–45, 48–47.

Edgar je tako po treći put u karijeri ostao kratak u borbi za naslov perolake kategorije, ali bivši UFC prvak do 70 kg ipak može biti sretan zbog jednog rekorda kojeg je sinoć postavio.

Naime, Edgar je nakon novih 25 minuta borbe srušio rekord za najduže vrijeme provedeno u Octagonu neovisno o kategoriji. Prema podacima sa stranice Fight Matrix, Edgar je u karijeri sveukupno proveo 6 sati, 47 minuta i 35 sekundi boreći se za UFC.

37- godišnjak je tako preuzeo prvu poziciju Rafaelu dos Anjosu koji je se u Octagonu borio 6:28:11. Iza njega slijede Demian Maia (6:18:12), Diego Sanchez (6:08:58) i Jeremy Stephens 6:05:32 koji je za samo 19 sekundi prestigao Michaela Bispinga.

Među top deset boraca s najduže vremena provedenog u UFC-ovom kavezu također se nalaze B.J Penn, Georges St- Pierre, Demetrious Johnson i Jim Miller.

Edgar je ovim nastupom došao do šestog poraza u UFC-u uz 17 pobjeda koliko je dosada ostvario u elitnoj promociji. Titulu perolake kategorije pokušao je osvojiti protiv Josea Alda na UFC-u 156, a zatim i privremenu na UFC-u 200. Oba puta Brazilac je slavio jednglasnom odlukom. Unatoč godinama i stažu Edgar je nakon meča izjavio da još uvijek nije gotov sa svojom borilačkom karijerom. Sada je na omjeru 27-3-1.

Linker
25. travanj 2024 17:39