UFC

Frankie Edgar ugovorio novi pokušaj debi borbe u bantam kategoriji

Frankie Edgar
 screenshot/YouTube
Među borcima koji su ovih dana ugovorili novi nastup nalazi se i Frankie Edgar. Bivši prvak lake kategorije napokon bi trebao dočekati svoj debi u bantam kategoriji. No, odmah će to biti težak i ozbiljan ispit, budući da će mu se suprotstaviti Pedro Munhoz.

Ova borba planira se za priredbu 11. srpnja, koja bi prema svemu sudeći trebala biti održana na UFC-ovom otoku. Edgar bi tako napokon trebao debitirati u bantamu, nakon što mu je prvi pokušaj propao. Zapravo, za siječanj je imao ugovorenu borbu protiv Coryja Sandhagena, no nju je otkazao da bi uskočio u borbu protiv Chan Sung Junga, ujedno posljednju UFC borbu u 2019. godini. Ostanak u perolakoj kategoriji nije mu bio dobra odluka, budući da je poražen teškim nokautom u prvoj rundi.

Bio je to Frankieju samo dodatni poticaj za spuštanje u diviziju do 61.5 kilogram, ali protivnik će mu ipak biti "na papiru" malo lakši, iako je i ovdje riječ o Top 10 protivniku. Jer Pedro Munhoz je donedavno bio u sjajnom nizu.

33-godišnji Munhoz (18-4, 8-4 UFC) bio je unutar niza od tri pobjede, uključujući nokaut protiv Codyja Garbrandta, sve dok ga u lipnju prošle godine nije zaustavio Aljamain Sterling, time malo usporivši njegove šampionske ambicije. Na službenom poretku kategorije nalazi se na sedmom mjestu.

Pet godina stariji Edgar član UFC-a je već 13 godina, a do sada je u Octagonu upisao 17 pobjeda, osam poraza i jednu neodlučenu borbu.

Linker
16. travanj 2024 06:42