UFC

Gaethje ispao gospodin u prvoj reakciji nakon teškog poraza od Khabiba

Jon Anik i Justin Gaethje
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Jedini razlog zbog kojeg sam ostao ovdje je taj da pohvalim ovog čovjeka..."

Justin Gaethje ipak nije uspio prirediti iznenađenje. U subotu je od jednog od najatraktivnijih boraca svijeta bolji i uspješniji bio Khabib Nurmagomedov koji se nedugo nakon 29. pobjede u karijeri povukao u zasluženu mirovinu.

Gaethje je u Abu Dhabiju doživio prvi poraz nakon četiri uzastopne i impresivne pobjede. Ali prepreku zvanu Khabib nije mogao preskočiti. Neporaženi dagestanski borac još jednom je pokazao klasu i u drugoj rundi glavne borbe UFC-a 254 ugušio 31-godišnjeg Amerikanca.

A klasu nakon meča pokazao je i Gaethje koji je čim se probudio pohitao do uplakanog Nurmagomedova i zagrlio ga dok se ovaj na sredini Octagona 'gušio' u suzama.

Justin je upravo zbog Khabiba i ostao duže u kavezu te se u svojoj prvoj reakciji ukratko osvrnuo na najveći meč u karijeri.

"Čovječe, osjećao sam se živo. Zato sam i zakoračio ovdje. Pitao sam svoje trenere jesu li spremni da se osjećaju živima svakoga puta kad zakoračim ovdje. Opet, adrenalin i endorfini se oslobađaju. Sjajan je to osjećaj, ali jedini razlog zbog kojeg sam ostao ovdje (u kavezu) je taj da pohvalim ovog čovjeka (Khabiba). Znam da bio u lošoj poziciji, a i da nije, on je napravio ono što je morao napraviti. Srušio me. Vrlo je jak i znam da je svog oca učinio ponosnim", rekao je Gaethje.

Koliko se brzo želi vratiti u akciju?

"Borbe su moj život. A najbolja stvar u tome kad vas uguše je ta da nema nekih ozbiljnih posljedica na vaše zdravlje, pogotovo ono dugoročno. Rekao sam da je u meni ostalo pet ratova, a još nisam imao niti jedan od tada. Spreman sam za bilo kad. U dobroj sam formi, a ne bih se htio vratiti doma i udebljati. Rekao bih da sam spreman opet za šest, osam tjedana", poručio je Justin.

UFC 254 bonusi (50 tisuća dolara):

Linker
17. travanj 2024 09:30