UFC

Gaethje otkrio kako se motivira: 'Svaki dan sam sebe uvjeravam da će me Khabib nathrvati'

Justin Gaethje
 screenshot/YouTube
Motivacija i strategija neke su od tema koje je Justin Gaethje prokomentirao s medijima

Danas je na Fight Islandu održana službena UFC 254 konferencija za medije, na kojoj su sudjelovali Dana White, Justin Gaethje i Khabib Nurmagomedov te novinari koji su dobili sjajnu priliku biti prisutni na Yas otoku. O borbi koju svi s nestrpljenjem očekujemo moglo se pokrenuti puno tema, no ne čudi koja je bila prva.

Hoće li Khabib Nurmagomedov još jednom uspjeti u prvi plan staviti svoje hrvanje te odvesti borbu u smjeru koji njemu odgovara? Već tjednima Dagestanac najavljuje kako mu je to plan, no nešto će se pitati i njegovog protivnika, koji također u tom segmentu borbe ima što za ponuditi.

"Očekujem da on vjeruje da će se to dogoditi. Osim toga, ja sam sebi svakog dana govorim da će se upravo to dogoditi i tako se motiviram. Ja sam umjetnik. Uvijek sam spreman odraditi posao pod svjetlom reflektora, a on to radi jednako dugo koliko i ja. To je u nama. U subotu ću dati sve od sebe, ostaviti sve što imam u borilištu i bit ću ponosan na svoj nastup", rekao je Gaethje, da bi nakon toga odgovorio na pitanje je li se pripremao uz snimke Khabibovih ranijih borbi:

"Nisam gledao snimke Khabibovih borbi jer mu borbe kao fan gledam kroz cijelu njegovu karijeru. Uvijek sam fokusiran na to kako da budem što bolja verzija sebe. On se nikad nije borio protiv nekoga tko grappla toliko dugo kao on, ja jesam. Svi uvijek kažu kako su spremni i kako neće dozvoliti da ih pribije uz ogradu. Ako ja to dozvolim, gotov sam. Moj plan je jasan. Ako ćemo grapplati, neka to bude na sredini kaveza. Rekao sam već tisuću puta da sam ja borac koji radi štetu. Imam guste kosti i tući ću njegove noge. Tako ćemo započeti borbu pa vidjeti što dalje."

Velika je šteta što se ovako velika borba neće održati pred publikom, a Gaethjeu je posebno žao što to neće biti na njemu gostujućem terenu. Kaže kako bi ga tako nešto posebno motiviralo.

"Prije par godina rekao sam kako želim otići u Brazil i boriti se protiv njihovog najboljeg borca. Rekao sam da isto želim napraviti u Irskoj te da se želim protiv Khabiba boriti u Rusiji. Taj neprijateljski osjećaj u publici je nešto što me podiže. Ne mogu dočekati povratak publike. Volio bih da ovdje mogu u publici imati sto tisuća ljudi koji žele gledati kako umirem. Bio bi to sjajan osjećaj", rekao je.

Na Fight Islandu se nalazi i dvoje Justinu vrlo bitnih ljudi. Uspio je osigurati posjet njegovih roditelja, koji bi borbu trebali pratiti iz dvorane. Upitan je koliko mu to znači, da bi nakon toga objasnio kako ovom borbom zapravo namjerava svojim roditeljima osigurati sretan nastavak života.

"Moji roditelji nikad prije ovoga nisu letjeli internacionalno. Nikad nisu letjeli poslovnom klasom. Moj otac se prošle godine umirovio nakon 37 godina u rudniku. Majka mi radi 35 godina i ja ću osigurati da njena mirovina započne istog trenutka kad krene ova moja borba. Sve što su zarađivali uložili su u mene, mog brata i sestru. I nema ništa ljepše nego uspjeti im se odužiti. To što su oni tu mi u borbi ništa ne predstavlja. Jedina osoba koju čujem je moj trener Trevor Wittman. No, drago mi je što imaju priliku ovo vidjeti i iskusiti", objasnio je gdje će otići veliki dio novca koji će ovim putem zaraditi, svakako najvećeg novca koji je u dosadašnjoj karijeri zaradio.

Zanimljiv momak taj Gaethje. Kako u borilištu, tako i izvan njega.

Linker
27. travanj 2024 02:17