UFC

Gaethje otkrio taktiku: 'Ako mi to ne prođe, Ferguson će me sasjeći laktovima i ugušiti'

Justin Gaethje
 Screenshot (YouTube, UFC)
Justin Gaethje (21-2) prije nekoliko je dana primio poziv koji mu može promijeniti život. Jedan od najatraktivnijih boraca s UFC-ovog rostera zamijenit će Khabiba Nurmagomedova i 18. travnja u meču protiv Tonyja Fergusona (25-3) loviti privremeni pojas, a samim time i poziciju prvog izazivača u lakoj kategoriji.

Dana White u ponedjeljak je službeno potvrdio da UFC 249 ima novu glavnu borbu večeri.

Pandemija koronavirusa uzrokovala je kaos po čitavom svijetu, ali jedan je borac igrom slučaja u svoj toj drami dobio priliku za nastup u najvećem meču dosadašnje karijere. Njegovo ime je Justin Gaethje, a priliku koja mu se ukazala objeručke je prihvatio iako je svjestan svih opasnosti koje u Octagon donosi njegov idući protivnik.

"Nikada se kod svojih borbi nisam suočavao s toliko nepoznanica kao sada. Ovo je zastrašujući trenutak i to vam kažem dok mislim na onu natjecateljsku stranu priče. No, svjestan sam s čime se suočavam", rekao je Gaethje TMZ-u.

Justin je trenutno rangiran kao četvrti na ljestvici izazivača u lakoj kategoriji. Tony je, s druge strane, prvi... No, neke stvari su kod 'El Cucuyja' puno ozbiljnija prijetnja od UFC-ovog rankinga. 12 pobjeda u nizu, način na koji završava svoje protivnike, ali i činjenica da u ovaj meč ulazi nakon mjeseci priprema za neporaženog Khabiba, samo neke stvari na koje će Justin morati obratiti pozornost.

"Tony se spremao za Khabiba i borbu za naslov svjetskog prvaka. Ali to je za mene savršena situacija jer uvijek si nekako mislim da oni rade više od mene, da su bolji od mene, da imaju više sreće... No, volim se suočavati s poteškoćama tako i da se sada suočavam sa svojim strahovima, a to je nešto što svi moramo kad tad učiniti. Nikada nisam prihvatio ovakvu borbu toliko blizu njenog održavanja, ali i nikada mi nije bila ponuđena UFC-ova titula. To je ono za što sam trenirao od samoga početka tako da sam se spreman kockati", nastavio je Gaethje.

"Samo nekoliko ljudi bi pristalo na ovo na što smo pristali Tony i ja. Puno će njih reći da su spremni, ali i puno je onih koji se neće potpisati na onu praznu crtu."

Gaethje otkriva i kako je njegov trener u početku bio protiv toga da se u ovakvim okolnostima prihvati meč s Fergusonom.

"Nazvali su me, moj je trener rekao - 'ne prihvaćaj ovoliko kasne zamjene'. Rekao sam mu da je u pravu, ali onda sam se probudio iduće jutro i zaključio: Ako izgubim, gdje smo onda? Upravo na istom mjestu gdje i sad. Idem zaraditi plaću, ali, što je važnije - imam priliku steći slavu. Heroji žive vječno i legende nikada ne umiru, a ja sam tu da pošaljem jasnu poruku", dodaje 31-godišnji 'The Highlight'.

Gaethje nije skrivao svoju taktiku, a poručio je i da će biti zadovoljan s bilo kakvim ishodom sve dok zna da nije razočarao sebe i svoju obitelj.

"Imam savršenog plesnog partnera o kojem sa sanjao. On se ne umara, ima kondicije za nekoliko dana, a ja udaram kao 'Mack Truck'. Kad ga pogodim, on će zaspati. U UFC-u posjedujem neke od najboljih vještina za dovršavanje protivnika. Napast ću njegovo tijelo, napast ću njegove noge, a kad god se zabrine oko toga - pogodit ću ga u glavu i nadam se - uspavati. Ako to ne bude slučaj, on će me vjerojatno sasjeći sa svojim laktovima i ugušiti u kasnoj fazi borbe. Zadovoljan sam s bilo kojim od tih scenarija sve dok ne razočaram samog sebe ili svoju obitelj. To je moj jedini cilj", zaključio je Gaethje koji će na UFC-u 249 loviti četvrtu uzastopnu pobjedu.

Linker
18. travanj 2024 13:30