UFC

Garbrandt se želi boriti za titulu muha kategorije: 'Ja sam prvi izazivač!'

Cody Garbrandt
 screenshot/YoTube
Cody Garbrandt vjeruje da će se do kraja ove godine boriti za UFC-ovu titulu muha kategorije

Nakon što je jednim od najimpresivnijih ovogodišnjih nokauta riješio borbu protiv Raphaela Assuncaoa, Cody Garbrandt ponovno je postao vrlo uzbudljiv borac. Fanove zanima kad, gdje i protiv koga bi se trebao iduće boriti, a informacije govore kako je trenutno vrlo blizu ugovaranju borbe protiv Marlona Moraesa. Pobjedom u istoj vrlo lako bi mogao ponovno postati izazivač. No, on tvrdi kako borbu za titulu može dobiti već u idućoj borbi. Zapravo, da se na tome radi i da bi uskoro moglo biti dogovoreno, a riječ je o tituli muha kategorije, koju je ovog mjeseca osvojio Deiveson Figueiredo.

"Koliko sam upoznat sa situacijom, ja sam prvi izazivač. Još uvijek nemam ugovor jer čekam da Ali, Dana, Sean i Mick to riješe. O spuštanju u muha kategoriju govorim već neko vrijeme, govorio sam o tome i prije borbe protiv Assuncaoa. Mislim da je sjajno što sam u mogućnosti to napraviti već sada, podosta rano u mojoj karijeri. Tek sam napunio 29 godina. Mogu se spustiti, osvojiti titulu i onda se vratiti u bantam te se boriti protiv najboljih boraca te kategorije", iznio je svoje ambicije Garbrandt novinaru Brettu Okamotu na ESPN-u.

Iako je prije borbe protiv Assuncaoa imao niz od tri poraza nokautom, Cody je uvjeren kako je to sad iza njega te da ne bi trebalo stvarati nikakve poteškoće u ambicijama oko napda na spomenutu titulu. Tamo bi ga čekao itekako opasni Deiveson Figueiredo.

"Nisam siguran da se puno boraca muha kategorije može boriti na mom nivou. Blagoslovljen sam što imam mogućnost to napraviti. Vjerujem da ću dobiti borbu za titulu protiv Figueireda. Sjajan tip i vrhunski borac, no mislim da sam bolji od njega. Uzbuđen sam zbog prilike koja je ispred mene i nadam se da to možemo ostvariti još prije kraja ove godine."

Brandon Moreno i Askar Askarov trenutno djeluju kao glavni kandidati za napad na spomenutu titulu, no nema sumnje kako UFC itekako ozbiljno razmatra opciju s Garbrandtom, budući da im svakako treba zvijezda u toj diviziji, a on to sigurno je. U svakom slučaju, puno veća od spomenutog dvojca, uz svo poštovanje prema rezultatima koje su postigli za doći do svog statusa.

Linker
25. travanj 2024 17:14