UFC

Garbrandt tvrdi da je pobijedio svoje demone: 'Vratit ću titulu i držati je dok se ne umirovim'

Cody Garbrandt
 screenshot/YoTube
Cody Garbradnt uzeo je 15 mjeseci pauze nakon posljednjeg poraza, da bi posložio svoje mentalno stanje te je sad spreman ostvariti svoje ambicije. Vratiti titulu u svoje vlasništvo i držati je dok se ne umirovi.

Nakon tri poraza nokautom za redom, mnogi su smatrali kako je Cody Garbrandt gotov. Preporuke za mirovinom nisu bile rijetke, mnogi su smatrali kako nema više što raditi u Octagonu nakon što je nokautiran tri borbe u nizu. No, on otkriva kako mu to nije igralo ulogu. Odmah nakon poraza od Pedra Munhoza, još jednom u borbi gdje se činilo kako do tog trenutka ima sve pod kontrolom, krenuo je raditi na sebi.

"Prestati se boriti nikad nije bila opcija. Svaki put kad sam ranije htio prestati sam brzo bio vraćen unutra. Mislim da bez toga ne bih imao sretan život. Jednostavno, nije mi tako što ovog puta došlo niti kao ideja. Želim se boriti i volim se boriti. Stvar je strasti i onoga što me tjera naprijed. To je ta neka neopisiva glad", rekao je za MMA Fighting Garbrandt, koji se za ovu borbu pripremao u New Jerseyu, kod Marka Henryja, iako je i dalje član Alpha Malea:

"To mi je trebalo, morao sam izaći iz svoje zone komfora i vratiti ljubav prema borbi. Ne znam kroz što sam prolazio, ali jednostavno sam trebao pomaknuti tu sklopku. To je zapravo bio jedini način kako sam mogao testirati sam sebe, da se udaljim od obitelji i komfora koji sam si izgradio."

Postavlja se pitanje hoćemo li tako ovog vikenda gledati nekog novog Codyja? Posebno jer dolazi u jednu puno jaču i neizvjesniju diviziju nego što je to bilo u trenucima kad je osvojio titulu.

"Ne moram ništa novo izmišljati. Samo sam morao vratiti neke stvari koje nesvjesno nisam radio, a trebao sam i morao sam poraditi na greškama tehničke prirode, koje sam radio izvan ritma i unutar njega. Podijelili su me na moje slabosti i kvalitete te je na kraju sve kliknulo. Opsjednut sam ovim sportom, opsjednut sam time da budem sve bolji. Opsjednut sam pobjedama, a porazi su dio toga, ispiti koje moraš proći da bi napredovao", objasnio je.

U ovom povratku nije skroman. Ambicije su velike i nije mu ih problem otkriti.

"Kad sam u pravom izdanju, nitko me ne može pobijediti. Vjerujem da sam popravio pogreške koje sam morao popraviti. Kad postignem mir sam sa sobom, onda mogu uzrokovati puno kaosa u Octagonu. Znam da imam dobar život, tako da sve divljaštvo mogu prebaciti tamo gdje treba i to sam spreman napraviti. Ovdje sam da bih bio najbolji. Nikad nisam bio zbog novaca niti sam razmišljao o novcu dok nisam došao do njega. Samo sam pobijedio nekoliko borbi i on se pojavio. To je sjajno, ali me nikad nije motiviralo. Uvijek sam samo htio biti najbolji i radio sam na tome. Sanjao sam o tome i to me guralo naprijed. Sport je maraton, a ne sprint, kao i život. Pobijedio sam vlastite demone i tu sam da bih opet preuzeo tron. Tko god bude imao titulu kad dođe moj red da ju osvojim, bit ću spreman. Osvojit ću tu titulu i držati je dok ne odlučim napustiti ovaj sport."

Prvi korak prema tome zove se Raphael Assuncao i to je ozbiljna prepreka. No, time ćemo odmah dobiti odgovor je li Cody Garbrandt još jedan od "contendera" UFC-ove bantam kategorije.

Linker
16. travanj 2024 09:02