UFC

Gastelum žudi za revanšem protiv Tilla: 'Nisam te večeri bio pravi'

Kelvin Gastelum i Darren Till
 screenshot
Kelvin Gastelum još nije prežalio poraz koji mu je u studenom prošle godine nanio Darren Till

Po prvi put u karijeri Kelvin Gastelum nalazi se u nizu od dva poraza. Nisu to bili porazi uz loše nastupe, uostalom borba protiv Adesanye vjerojatno je najbolja borba 2019. godine, no u dvije borbe ostao je za malo kratak i sad se mora vaditi kroz sutrašnju borbu protiv Jacka Hermanssona. A nakon te borbe, ako u njoj ostvari pobjedu, volio bi osvetiti drugi od spomenuta dva poraza, onaj koji mu je na UFC 244 priredbi nanio Darren Till. Bila je to borba u kojoj je Englez prikazao sjajno osmišljenu taktiku te je uzeo pobjedu podijeljenom odlukom sudaca.

"Želio sam neke revanše ranije. Gubio sam od Neila Magnyja ili Tyrona Woodleya te sam imao osjećaj da im se želim revanširati. No, osjećaj kakav mi je došao nakon borbe protiv Tilla nisam još nikad imao. Nikad nisam više želio neki revanš. Respektiram ga. Imao je te večeri fenomenalnu taktiku i pošteno me pobijedio. No, svatko tko me poznaje zna kako se ja borim, zna moj stil. Ako ste gledali moje prethodne borbe, znate da nisam bio pravi, nisam bio na sto posto. Upravo zbog toga bih to volio odraditi ponovno", rekao je Gastelum tijekom virtualnog druženja s medijima u Abu Dhabiju.

Njega u noći sa subote na nedjelju čeka značajan ispit. Jack Hermansson također će biti vrlo motiviran u potrazi za pobjedom, posebno jer je ulog velik. Pobjeda znači povratak među kandidate za izazivača, dok bi poraz na neko vrijeme takve ambicije ugasio. Upravo zbog toga je ova sunaslovna borba sutrašnje priredbe mnogima uzbudljivija i od glavne.

Što se tiče Tilla, on će svoju iduću borbu imati već idućeg vikenda, kad će protiv Roberta Whittakera predvoditi posljednju priredbu prvog UFC Fight Island niza.

Linker
25. travanj 2024 06:17