UFC

Georges St-Pierre: 'Prije svake borbe bilo me je strah, strah od batina i razočaranja...'

Georges St-Pierre
 screenshot/YouTube
Sjajnu ispovijest o svojim strahovima iznio je Georges St-Pierre putem svog Instagrama

Umirovljeni Georges St-Pierre po mnogima je najbolji MMA borac u povijesti. Dugogodišnji UFC šampion uvijek je oduševljavao svojom staloženošću, inteligencijom, taktičkom pripremljenošću i skupom vještina koje posjeduje. Isto tako, riječ je o borcu koji je bio uvijek spreman na svaki ispit, odavao je dojam kao da ga ničega nije strah. A zapravo je bilo potpuno suprotno.

U objavi koju je postavio na svoj Instagram profil, Georges je progovorio o strahovima koji su umalo doveli do toga da od svega odustane prije nego je zapravo počeo. Uspio je shvatiti kako se nositi s time te je postao jedan od najuspješnijih boraca u povijesti.

"Prije svake borbe, prije svakog treninga, bilo me je strah. Bilo me strah da će me netko prebiti, strah da ću razočarati svog mentora i strah od toga da će me netko ozlijediti. Čak sam pomislio kako nisam stvoren za ovo. A onda sam odlučio posjetiti sportskog psihologa", ispričao je GSP, da bi se onda okrenuo onome što je tamo spoznao:

"Tad sam saznao da me nije strah nego da sam uzbuđen. Pomislio sam si, uzbuđen sam kad znam da je -20 u Montrealu, a ja idući tjedan idem na odmor, na plažu. Nikako nisam mogao povjerovati da sam uzbuđen ići se boriti u kavez, gdje na kocku stavljam svoju čast i zdravlje. Tada sam shvatio kako me strah zapravo čini fokusiranijim. Isto tako povećava moju eksplozivnost i vrijeme reakcije. I shvatio sam da ne trebam imati problem priznati da me strah. Biti uplašen ne čini te kukavicom. Zapravo, znate što. Ne postoji hrabrost bez straha!"

Georges St-Pierre umirovio se na vrhu. Prvi put s titulom velter kategorije, nakon što ju je po deveti put u nizu uspio obraniti. Drugi put se umirovio nakon kratkog povratka i osvajanja titule srednje kategorije. Otišao je na vrhu i to dva puta. Sve od tada spominje se još jedan povratak, no on na to nije spreman. U potpunosti je zadovoljan situacijom u kojoj je, iako ga eventualna borba protiv Khabiba Nurmagomedova intrigira. Tko zna, možda se ona iduće godine ipak ugovori. Kakav bi to bio spektakl ako bismo znali da je obojici uistinu oproštajna.

Linker
19. travanj 2024 01:31