UFC

Gilbert Burns dva dana nakon pobjede karijere: 'Ponudili su mi Woodleya, prihvatio sam borbu!'

Gilbert Burns
 screenshot
Jedan od boraca koji su se otvoreno ponudili uskočiti u borbu protiv Tyrona Woodleya bio je Gilbert Burns. Iako je prije samo dva dana upisao najveću pobjedu karijere, nokautiravši Demiana Maiju, brazilski grappling majstor spreman je već ovog vikenda za borbu protiv bivšeg prvaka. Zapravo, otkrio je kako je došla i službena ponuda te da ju je on prihvatio.

33-godišnji Gilbert Burns (18-3, 11-3 UFC) trenutno je jedan od najuzbudljivijih boraca u cijelom UFC-u. Nakon turbulentne 2019. godine, u kojoj je igrom slučaja završio u velter kategoriji, ovu je započeo postavši tek drugi čovjek koji je završio Demiana Maiju. Napravio je to sjajnim nokautom u prvoj rundi i to samo prije dva dana. No, vratimo se kratko na 2019. godinu i ono što je napravio u njoj. Burns je sasvim slučajno u kolovozu uskočio iz lake kategorije u velter, prihvativši biti zamjenski protivnik za Alexeya Kunchenka, a onda je do tada neporaženom Rusu nanio prvi poraz u karijeri. Već idućeg mjeseca ponovno je uskočio kao zamjena, ovog puta protiv Gunnara Nelsona te je savladao i njega. Subotnja pobjeda protiv Maije ovom je sjajnom borcu, ujedno jednom od najboljih grapplera na cijelom UFC rosteru (tri puta svjetski IBJJF prvak), peta u nizu. No, on ju ne želi proslaviti nego se želi boriti i to već za pet dana.

"Nema UFC-a u Londonu! Dana White, ako me trebaš, ja sam spreman. Spreman sam već se sutra boriti protiv Woodleya ili Edwardsa. Moji medicinski pregledi su odrađeni, mogu se boriti. Ne šalim se, dajte mi tu borbu", napisao je Burns na Twitteru jučer prijepodne, odmah nakon što je objavljeno kako se UFC priredba u Londonu neće održati, a onda je predvečer uslijedila nova objava: "Čujem da je Woodleyu potreban protivnik za subotu, a ja sam slobodan i gladan. Woodley protiv Burnsa! Hajdemo organizirati to!"

Ako je vjerovati Gilbertu, koji inače živi u SAD-u, organizaciji se ta ideja svidjela, što je on potvrdio svojom današnjom objavom na istoj društvenoj mreži.

"Borba je ponuđena! Ja sam ju, kao i uvijek, prihvatio! Na putu sam za Miami i ne mogu dočekati dolazak kući i UFC ugovor na mom e-mailu. Čekam na Tyrona Woodleya da kaže DA!", napisao je Burns, usput dodavši kako borbu protiv Rafaela Dos Anjosa, koji je također izrazio želju uskoro se boriti, ne bi prihvatio.

Burns nije među borcima koje je Woodley naveo kao one koji mu imaju smisla, iako je dodao da se u subotu svakako namjerava boriti. No, osim Colbyja Covingtona, u ozbiljnost čijih namjera nitko ne može biti siguran, "Durinho" je zapravo jedini relevantan borac koji se otvoreno ponudio za tu borbu.

Linker
25. travanj 2024 06:20