UFC

Gilbert Burns kratko odgovorio na provokaciju Natea Diaza

Gilbert Burns
 screenshot/YouTube
Gilbert Burns reagirao je nakon što je Nate Diaz objavio snimku njegovog poraza od Dana Hookera

Činjenica da je Nate Diaz javno objavio snimku njegovog poraza nokautom od Dana Hookera nije nikako dobro sjela Gilbertu "Durinhu" Burnsu. Diaz je njega na pik uzeo još otkako je otkriveno kako će Durinho postati idući izazivač velter kategorije te je to nazvao sramotom UFC-a, a Brazilca je nastavio kritizirati.

Objava spomenute snimke posljednja je u nizu poruka kojima se indirektno omalovažava i ponižava Brazilca, na što ovaj nije mogao ostati bez reakcije, očito poprilično ljutit reakcijom vrlo popularnog borca.

Burns je tako u svoju Twitter objavu postavio tri "facepalm emoticona" te sliku Diazovog profila sa Sherdog portala, uz posebno naznačen podataka kako ovaj uz 20 pobjeda posjeduje i 12 poraza. Time je Brazilac svakako htio naznačiti kako Diaz ne bi trebao predstavljati neku relevantnu figuru. Burns je u dosadašnjoj MMA karijeri upisao 19 pobjeda i tri poraza, a spomenuti protiv Hookera je jedini koji je doživio prekidom. Od dolaska u velter kategoriju upisao je četiri pobjede, na račun kojih je izborio status idućeg protivnika Kamarua Usmana.

Budući da je ovdje riječ o Nateu Diazu, teško je pretpostaviti kakve su njegove namjere. Želi li isprovocirati Burnsa do njihove međusobne borbe, kojom bi ovom možda mogao ukrasti status izazivača? Durinho je izjavio kako ga ne zanima niti jedan protivnik te da je spreman čekati borbu za titulu koliko god je potrebno, odnosno da će odmarati dok prvak i njegov timski kolega, Kamaru Usman, ne bude spreman krenuti se pripremati za njihov okršaj.

Nateu je čini se otpao i pokušaj dogovaranja revanša protiv Jorgea Masvidala, tako da trenutno nije poznato kad bi mlađi brat Diaz mogao ponovno u Octagon.

Linker
20. travanj 2024 02:25