UFC

Gilbert Melendez više nije član UFC-a

Joe Rogan i Gilbert Melendez
Završila je suradnja UFC-a i bivšeg dvostrukog izazivača Gilbert Melendeza, nakon što je ovaj nekada veliki borac spojio pet poraza u nizu.

UFC je odlučio kako Gilbert Melendez (22-8, 1-6 UFC) više neće biti član najveće svjetske MMA promocije. Takva odluka zapravo je bila očekivana nakon petog poraza u nizu, no nisu sami porazi problem. Puno lošije ono je kako je Melendez u tim borbama izgledao. Slabo, sporo te čak djelomično i nezainteresirano.

"Bilo je sjajno voziti se s UFC-om, uistinu sam uživao u tome. Mislim kako sam im dao jednu od najzabavnijih borbi u povijesti i zahvalan sam na svemu što mi je UFC dao. Priuštili su puno dobrih stvari svim svojim borcima", rekao je Melendez za ESPN. Što se tiče spomenute borbe, naravno da je mislio na onu protiv Diega Sancheza, koja je zapravo na kraju ostala njegova jedina UFC pobjeda.

Melendez je u UFC došao kao jedan od najboljih boraca svijeta te dugogodišnji Strikeforce prvak. Kao vjerojatno najveća zvijezda promocije koja je tad bila pripojena UFC-u, odmah je dobio priliku boriti se za titulu. Poražen je sudačkom odlukom od Bensona Hendersona, no većina fanova i danas smatra kako je tog dana trebao postati prvak te da su suci nepošteno pobjedu dodijelili njegovom protivniku. Nakon te borbe odradio je spomenutu protiv Sancheza, u kojoj je pobijedio, a onda je uslijedila još jedna borba za titulu.

Riječ je o onoj protiv Anthonyja Pettisa, prije koje su njih dvojica bili treneri u Ultimate Fighteru. I tu borbu je Melendez sjajno krenuo i uzeo je prvu rundu, da bi u drugoj upao u zamku te završio poražen giljotinom. Nažalost, nakon toga se borio s ozljedama, što je svakako djelovalo i na njegove izvedbe. Nastupio je tek četiri puta u posljednjih pet godina te je naslagao poraze od Eddieja Alvareza, Edsona Barboze, Jeremyja Stephensa i Arnolda Allena. Kako je svakom borbom izgledao sve lošije, tako ne treba čuditi da je došao otkaz, za koji on sam kaže kako je bio najbolja opcija.

"Mislim kako je ovo bilo obostrano. Spreman sam za krenuti dalje i ako se ponovno budem borio, bit će to po mojim uvjetima. UFC je fantastična organizacija, no imaju neka svoja pravila i smjernice. Ako nisi prvak ili neki izuzetno popularan borac, ne možeš imati puno toga. Ako se vratim u kavez, bit će to u promociji koja će se složiti s onim što ja želim. No, napuštam UFC uz sjajne uvjete", objasnio je.

U karijeri Melendez ima neke vrlo vrijedne pobjede, poput onih protiv Jorgea Masvidala, Josha Thompsona (dva puta), Shinye Aokija, Tatsuye Kawajirija i Claya Guide. Većinu karijere trenira u Cesar Gracie timu s braćom Diaz i Jakeom Shieldsom.

Linker
19. travanj 2024 08:39