UFC

Glover Teixeira došao do postignuća kakvim se do sada nitko nije mogao pohvaliti!

Teixeira vs. Smith
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Pojavila se vrlo zanimljiva informcija o jednom postignuću Glovera Teixeire, do kojeg je došao pobjedom protiv Anthonyja Smitha, odnosno nečemu što u povijesti UFC-a do sada nije postignuto.

40-godišnji Glover Teixeira (31-7, 14-5 UFC) sve je impresionirao svojom predstavom protiv Anthonyja Smitha, čime je još jednom dokazao kako je svoj stil borbe u potpunosti prilagodio svojim godinama. Prije je bio opaki nokauter koji se kretao prema naprijed, da bi nakon nekoliko poraza shvatio da se više tako ne može boriti. Još uvijek je jednako snažan kao prije, ali je nedostatak eksplozivnosti i brzine odlučio nadoknaditi sjajnom taktičkom pripremom i vrhunskim donošenjem odluka.

Pobjeda protiv Smitha bivšem je izazivaču četvrta u nizu, budući da je prije ove borbe savladao Karla Robersona, Iona Cutelabu i Nikitu Krylova, s tim da jedino posljednjeg na ovom popisu nije završio. Što se tiče tog niza, on uz sebe donosi jednu zanimljivu informaciju. Naime, Teixeira je ovim rezultatom ušao u povijest, postigavši nešto što do sada niti jedan UFC borac nije.

Prvi je u povijesti UFC-a koji je upisao četiri pobjede u nizu nakon što je navršio 39 godina starosti. Ukratko, bilo je boraca koji su izgledali sjajno u tim godinama, poput Randyja Couturea koji je čak postao prvak ili Dana Hendersona, no ovo što je postigao Teixeira je do sada neviđeno. Posebno ako se zna da svoje pobjede nije ostvario nad anonimusima nego nad sjajnim nadolazećim borcima, Robersonom i Cutelabom, nad rangiranim Krylovim te Smithom, koji je u trenutku borbe bio četvrti borac ljestvice izazivača.

Glover Teixeira uistinu proživljava drugu mladost, a Dana White je već najavio kako bi njegova iduća borba trebala biti za poziciju izazivača. Kao eventualni protivnici najbolje kotiraju Thiago Santos i Dominick Reyes, a nakon posljednjih Gloverovih izvedbi će rijetko tko za bilo kojeg od njih moći reći kako je izraženi favorit.

Linker
20. travanj 2024 09:04