UFC

Glover Teixeira i Thiago Santos međusobno ugovoreni po treći put

Glover Teixeira i Thiago Santos
 screenshot/YouTube
UFC ne odustaje od borbe između Thiaga Santosa i Glovera Teixeire te je ista dobila novi datum

Nakon što je svaki po jednom bio pozitivan na COVID-19 te je zbog toga prvobitno otkazana njihova borba ugovorena za rujan, a nakon toga i ona za listopad, Glover Teixeira i Thiago Santos pokušat će u studenom. Okršaj za kojeg se vjeruje kako će dati prvog idućeg izazivača UFC-ove poluteške kategorije dogovoren je za 7. studenog te će predvoditi priredbu u UFC-ovom APEX kompleksu.

Za Santosa (21-7, 13-6 UFC) će to biti prva borba od ljeta prošle godine kad je u borbi za titulu poražen od Jona Jonesa. Tim putem odradio je sjajan nastup, no iz njega je izašao s ozljedama oba koljena te je iza njega dug oporavak. Prije bobe protiv Jonesa, koju je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom, kao poluteškaš je ostvario tri pobjede nokautom, koje su ga i dovele do statusa izazivača te borbe koju je odradio neočekivano dobro. Upravo zbog toga bi pobjedom protiv Teixeira mogao izboriti priliku biti prvi koji će se obračunati s Dominickom Reyesom ili Janom Blachowiczem, ovisi koji nakon ovog vikenda bude vlasnik pojasa.

40-godišnji Glover Teixeira (31-7, 14-5 UFC) trenutno proživljava drugu mladost te se nalazi dvije pobjede od uspona na tron. Već jednom došao je do borbe za naslov, no Jon Jones tada je bio nepremostiva prepreka. Teixeira je s vremenom, i u skladu s fizičkim atributima, promijenio svoj stil borbe i trenutno je u nizu od četiri pobjede, od čega je tri ostvario prekidom. Santos mu je svakako najvažnija borba u karijeri jer mu je vjerojatno i posljednja prilika. Obzirom na njegove godine, teško da si može dozvoliti poraz nakon kojeg bi krenuo u novi pohod. No, iskustvo je svakako na njegovoj strani, a snagu nije izgubio.

Gledajući na trenutno stanje u vrhu poluteške kategorije, lako je doći do zaključka kako se mora dogoditi nešto uistinu posebno da pobjednik ove borbe ne postane izazivač. Svakako će se puno više znati iza vikenda, kad napokon budemo imali službenog nasljednika Jona Jonesa.

Linker
20. travanj 2024 14:04