UFC

Glover Teixeira: Želim revanš s Andersonom ili mi dajte Blachowicza

Glover Teixeira
 Screenshot/Youtube
Glover Teixeira, iskusni UFC-ov veteran, nakon tri pobjede u 2019. godini želi što prije dogovoriti novi meč, a naveo je i dva borca s kojima se želi susresti u oktogonu.

Teixeira je nakon promjenjive forme u protekle dvije godine, od prošlog siječnja nanizao pobjede protiv Karla Robersona (submissionom), Iona Cutelabe (submission) i Nikite Krylova (podijeljena odluka). 40-godišnji borac trenutno je rangiran kao deveti borac poluteške kategorije UFC-a i želi se boriti samo s onima iznad sebe. Jedan od njih je i Corey Anderson, koji mu je nanio posljednji poraz u ljeto 2018., a drugi je Jan Blachowicz, koji sanja borbu za pojas nakon šest pobjeda u posljednjih sedam borbi.

Teixeira još nije odustao od šanse da se bori za titulu, koju trenutno drži Jon Jones, a s aktualnim prvakom se već borio i izgubio odlukom sudaca prije pet godina. Svjestan je da za novu šansu mora pobijediti imena iz samog vrha.

"Neki novi borci dolaze po pojas, ali ja sam supermotiviran. Želim se odmah boriti s imenima iz vrha. Volio bih revanš protiv Coreyja Andersona ili borbu s Blachowiczem. To bi za mene bila dobra borba, vidjet ćemo što će biti početkom godine. Ja sam tip koji se uvijek borio s borcima iz samog vrha. Oni, protiv kojih sam gubio, uvijek su se borili za pojas jer su se protiv mene izborili za tu priliku. Izgubio sam od Alexa Gustafssona i Anthonyja Johnsona, koji su se kasnije borili za pojas. Zatim sam pobijedio u tri borbe s teškim protivnicima, a sada mi treba jako ime poput Andersona ili Blachowicza kako bih se vratio na put prema cilju", rekao je Teixeira.

Teixeira je u UFC-u od 2012. godine, a u najjačoj MMA promociji ostvario je 13 pobjeda i 5 poraza.

Linker
18. travanj 2024 16:55