UFC

Greg Hardy: Uvjeren sam da mogu biti najbolji borac u povijesti teške kategorije

Greg Hardy (Instagram)
Greg Hardy sportaš je koji jednostavno puca od samopouzdanja. Naime, iako njegova borilačka karijera zapravo još nije ni krenula u pravom smjeru, on je već uvjeren kako može postati najveći borac u povijesti teške kategorije. I to ne samo u MMA, nego u cijelom borilačkom sportu općenito.

31-godišnji Greg Hardy (4-1, 1-1 UFC) iza sebe ima tek jednu ozbiljnu MMA pobjedu, ako i nju možemo tako nazvati. Riječ je o borbi iz travnja, kad je nokautom savladao Dmitrija Smoliakova. Rus je ranije poražen u svoja oba UFC nastupa, a Hardy je lakoćom odradio svoj posao protiv njega. Vrlo brzo ugovorio je novi nastup i već ovog vikenda, na UFC on ESPN 4, nastupa u borbi protiv Juana Adamsa. Tim putem gostovao je u showu Ariela Helwanija na ESPN-u gdje nije puno pričao o samoj borbi, koliko o tome gdje vidi sebe u svijetu borilačkog sporta.

"Okrenimo se tomu kako u American Top Teamu imam najbolje trenere na svijetu. Kako tijekom treninga prolazim kroz razne vještine, tako sam prepoznao da itekako imam smisla za boks i počeo sam stvarati veliku ljubav prema njemu. Trenutno osjećam da bih volio oprobati se u profesionalnom boksu. Uz blagoslov velikog čovjeka gore, to je nešto što bih uistinu u skorije vrijeme volio probati", ispričao je Helwaniju, nakon čega je upitan smatra li velikim čovjekom Boga ili Danu Whitea. Nakon toga je kroz smijeh rekao da misli na svog poslodavca, predsjednika UFC-a.

Hardy se ipak ne misli u boksu samo testirati, nego tamo namjerava napraviti velike stvari. Samopouzdanje je uvijek dobra stvar, no ovo kod njega bi se moglo nazvati i predoziranjem.

"Mislim da mogu biti jedan od najboljih, ako ne i najboljih teškaša unutar borilačkih sportova svih vremena. Ne mislim samo na MMA nego na sve borilačke sportove. Ja sam vam inače jako svestran", rekao je.

Muhammad Ali, Joe Louis, Lennox Lewis, George Foreman, Mike Tyson, Fedor Emelianenko, Stipe Miočić, Daniel Cormier... Da ne nabrajamo dalje, poprilično je to dobar niz onih koje bi trebalo nadmašiti.

Nakon toga se ipak okrenuo subotnjoj borbi protiv Juana Adamsa, borca koji je otvoreno rekao kako ga mrzi, a to mu je vjerojatno poprilično pomoglo pri dogovaranju ove borbe. Osim toga, na taj bi se način borbu kroz idućih par dana moglo dodatno promovirati, iako se Hardy ne namjerava baviti takvim stvarima.

"On sa svoje strane može raditi što god smatra dobrim za prodati borbu. On je samo dijete koje se ne zna ponašati kao profesionalac, ne zna kad treba biti gospodin. Najmanje od svega, ne zna kako se ponašati kao borac svjetske klase. To je ono što ja pokušavam raditi. Nisam previše obraćao pažnju na ono što on govori niti me to zabrinjava. Poslat ću ga na spavanje na ovaj ili onaj način. Ne mrzim ga niti volim ikoga mrziti. Volim isključiti ljude iz njihove svijesti i to je ono što će se dogoditi svakome tko protiv mene uđe u ring ili kavez. Nebitno radi li se o prvaku ili borcu s dvije borbe. Svi su na mojoj listi. Ako potpišeš ugovor, prihvati kaznu", najavio je Hardy borbu i ono što namjerava napraviti svom protivniku u njihovoj borbi unutar glavnog programa UFC on ESPN 4 priredbe.

UFC on ESPN 4 održava se u San Antoniju, a zanimljivo je kako je Greg Hardy i svoje prethodne dvije borbe odradio na programu koji se emitirao na glavnom ESPN kanalu. Podsjećamo, prvu borbu je izgubio od Allen Crowdera diskvalifikacijom nakon pogođenog ilegalnog udarca.

Linker
24. travanj 2024 22:20