UFC

GSP objasnio zašto je toliko htio meč s Khabibom: 'Mi borci vam ne razmišljamo poput normalnih osoba...'

Georges St-Pierre i Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
Nekadašnji prvak biranim je riječima govorio o neporaženom Dagestancu i želji da organizira taj meč

Još otkako je Khabib Nurmagomedov osvojio najprestižniju titulu u svijetu MMA-a tu i tamo bi se pojavljivale priče o njegovom potencijalnom meču s Georgesom St-Pierreom. Kombinacije su bile razne. Od borbe u Khabibovoj lakoj, preko nekakve međukategorije pa sve to St-Pierreovog veltera.

No, taj dvoboj nikad nismo gledali.

U travnju 2020. GSP je u razgovoru s Arielom Helwanijem otkrio kako je i Khabib želio taj meč, ali da UFC "nije htio riskirati da on osvoji, a potom i napusti titulu".

"Ali ja čak nisam ni htio borbu za pojas, htio sam se samo boriti protiv njega jer sam ga smatrao najboljim borcem svijeta u tom trenutku. No, oni su imali drugačije planove za Khabiba i to mi je razumljivo. Mogli su puno toga izgubiti, posebno ako se zna koliko su u njega investirali. Ne bi ta borba nikako bio dugoročno dobar poslovni potez za njih. Ja to osobno mogu shvatiti kao kompliment jer su me automatski time vidjeli kao prijetnju za njega i za njih same. To mi govori da su vjerovali da ga mogu pobijediti. Da su me pustili da se borim protiv njega, znao bih da ne vjeruju u mene", govorio je tada GSP.

Bivši prvak u velteru i srednjoj kategoriji tog se nikad održanog susreta ponovno dotaknuo gostujući na MMA TruFan podcastu. Ovom prigodom Georges je otišao više u detalje i objasnio što ga to posebno privlači u toj borbi.

"Khabib je za mene bio vrlo uzbudljiva opcija zato što za nas borce, a mi ne razmišljamo poput normalne osobe... Borac se uvijek želi boriti protiv lika koji izgleda nepobjedivo. Nekoga tko izgleda kao savršeni borac, tko je neporažen. On ima tu auru nepobjedivosti. Stoga, to bi značilo da bih imao priliku postati prvi koji ga je svladao. Ne radi se tu o novcu. Da, novac je tu, ali nije glavni razlog. Ovdje se radi o slavi, vlastitom postignuću, o ulasku u povijest", objasnio je GSP.

Jedan od najvećih boraca svih vremena umirovio se s omjerom od 26 pobjeda i dva poraza. Posljednji meč imao je u studenom 2017. kada je zaustavio Michaela Bispinga i osvojio titulu u srednjoj kategoriji. Bila je to njegova 13 pobjeda u nizu.

Kome biste vi dali prednost u meču Khabiba i GSP-a?

Linker
26. travanj 2024 04:31