UFC

Gustafsson se vraća iz mirovine, želi meč protiv bivšeg UFC prvaka

Alexander Gustafsson (desno)
 Instagram
Je li netko uopće pomislio da je bivši višestruki UFC izazivač Alexander Gustafsson bio ozbiljan kada je nakon posljednjeg poraza najavio odlazak u mirovinu? Jer... Šved se vrlo vjerojatno vraća u UFC-ov Octagon!

Samo nekoliko mjeseci nakon što je ubilježio drugi uzastopni poraz (Jones, Smith), ali i otišao u sportsku mirovinu, "The Mauler" je najavio povratak. U razgovoru za portal MMA Viking je otkrio da već sada pregovara oko imena svog idućeg protivnika s UFC-om.

"Razgovaram s UFC-om, raspravljamo, diskutiramo...", rekao je Gustafsson te je dodao:

"Bio sam kod kuće tek par dana, kada me počelo svrbiti na dlanovima. Odmah sam poželio vratiti se u dvoranu i trenirati. Samo sam htio trenirati i vratiti se u formu. Borba protiv Lukea Rockhoda bi bio sjajan povratnički meč. On je tvrd orah i legenda."

Niti Rockhold, baš kao niti Gustafsson, se nije najbolje proveo u posljednjem nastupu. U debiju u poluteškoj kategoriji je nokautiran od strane Jana Blachowicza koji mu je nanio 5. poraz u profesionalnoj karijeri. Nakon meča predsjednik UFC-a Dana White je poželio da Amerikanac ode u mirovinu, no s obzirom na Gustafssonovu izjavu, čini se kako to nije opcija niti za Rockholda.

Ukoliko se 32-godišni Šved zaista planira vratiti u akciju, portal MMA Viking piše da bi to bilo početkom 2020. godine. U profesionalnoj karijeri ima 18 pobjeda i 6 poraza, ali i 4 poraza u posljednjih šest nastupa. Čak tri puta je pokušavao doći do UFC pojasa, ali je sva tri puta ostao prekratak.

Linker
21. travanj 2024 05:04