UFC

Gustafsson ustrajan u mirovini, ali otkriva: 'I dalje imam to u sebi'

Alexander Gustafsson (Instagram)
Alexander Gustafsson trenutno se nalazi na prekretnici. Jedan od najboljih europskih boraca u povijesti odlučan je ustrajati po pitanju svoje borilačke mirovine, no otkriva kako to nije lako i kako mu sve već sad jako nedostaje.

1. lipnja ove godine, Alexander Gustafsson svoje je rukavice ostavio na podu kaveza unutar Globe Arene u Stockholmu. Nakon poraza koji je doživio od Anthonya Smitha, odlučio je završiti svoju borilačku karijeru. Gledajući da su mu tek 32 godine, naravno da je ta odluka sve iznenadila. Dojam je kako još uvijek može puno pružiti, svjestan je toga vjerojatno i sam, no namjerava ustrajati u svojoj namjeri. O tome je progovorio po prvi put nakon borbe protiv Smitha, u razgovoru za švedski medij MMAnytt.

"Moja posljednja borba protiv Anthonya Smitha nije prošla kako sam planirao i osjećao sam nevjerojatnu frustraciju. Jako sam loš gubitnik i ostavio sam rukavice u kavezu jer sam osjetio kako mi je dosta svega. No, još uvijek osjećam nešto u rukama i to mi je nešto novo. Prošlo je mjesec dana i osjećam kako sam ipak daleko od umirovljenog borca, ako ćemo gledati prema tome kako razmišljam. Donio sam svoju odluku, no treba vremena za prilagoditi se te prihvatiti nove stvari i novu ulogu", otvorio je dušu "The Mauler", uvijek sjajni i popularni borac te sada bivši trostruki izazivač za UFC titulu poluteške kategorije.

Ubrzo nakon poraza vratio se u dvoranu jer bez toga ne može. Ali, naravno kako se puno toga promijenilo. Prije svega po pitanju mentalnog sklopa koji bi rekreativcu trebao biti poprilično različit od onoga kakav je u profesionalnog borca.

"Ja sam svaki dan u Allstars trening centru. Družim se s dečkima i treniram. No, novo mi je znati kako nisam više aktivan borac, u glavi sam i dalje natjecatelj. Moram se spustiti na zemlju. MMA je godinama dio mog života. Prvi dan lipnja bio je vrlo težak za mene, posebno jer sam emocionalna osoba. Nakon poraza sam se osjećao izgubljeno. Bio sam uvjeren u jedan ishod, ali dogodilo se suprotno. U mirovini sam, ali svakim danom mi MMA sve više nedostaje", priznao je.

Koliko će Gustafsson izdržati u mirovini, teško je zaključiti. No, čim već sad iznosi ovakve informacije, teško je vjerovati kako će to ostati za stalno. Moguće da je samo potreban poticaj u obliku ponuđene borbe i možda to bude ono što će napraviti onaj potreban klik. Rijetke su situacije kad za nekog borca možemo reći da se prerano umirovio, no kod Gustafssona je upravo to slučaj.

Linker
20. travanj 2024 04:24