UFC

Harris i dalje vjeruje u borbu protiv Overeema: 'Taj datum i dalje je u igri'

 UFC
Walt Harris vjeruje da će se 16. svibnja boriti protiv Alistaira Overeema, njegovog planiranog protivnika koji je nakon nedavnog dolaska u SAD stavljen u samoizolaciju.

Borba Walta Harrisa i Alistaira Overeema dva je puta do sada doživjela otkazivanje. Prvi put za termin u prosincu bila je otkazana zbog tragedije u Harrisovoj obitelji, a ova planirana za travanj zbog globalne pandemije. No, upravo ta borba jedna je od prvih koje bi trebale doći na red kad se sve normalizira. Harris ima i datum, no puno toga će ovisiti o Overeemu koji je nakon dolaska u SAD završio u propisanoj samoizolaciji, posebno nakon izjave kako vjeruje da je već prebolio COVID-19.

"Čujem da je 16. svibnja i dalje realan datum za našu borbu. On je ovdje i stavili su ga u karantenu. Nadam se da će sve proći u najboljem redu. Trenutno živimo dan za danom. Jedan dan ti može sve biti sjajno, a već idući se promijeniti. Vidjet ćemo. Ja pokušavam ostati što spremniji mogu tijekom ovog vremena. Nadam se da će se borba održati, meni bi prije svega bila čast boriti se protiv njega", rekao je Harris u razgovoru za MMA Junkie.

Čekanje nije lako, ali potrebno je ostati fokusiran i čekati priliku. Drugog izbora nema on niti bilo tko drugi od UFC boraca pa čak niti oni potvrđeni za priredbu 9. svibnja.

"Naravno da ovo sve frustrira jer o tome ovisi moj život, no sve je to dio njega. Prošao sam već kroz puno toga i naučio sam da ne smijem dozvoliti stresu da me preuzme. Na meni je da dam sve od sebe i budem spreman iskoristiti priliku kad zazvoni telefon. Moj put kroz UFC pun je uspona i padova, nije to ništa novo za mene."

Harris se trenutno nalazi u nizu od tri pobjede, koji je krenuo nakon što je jedva zadržao posao u UFC-u. Naime, jednom već ranije bio je dobio otkaz, a u prvih devet borbi u promociji slavio je tek tri puta. Overeem je u svom posljednjem nastupu poražen od Jairzinha Rozenstruika, koji je tim putem zamijenio upravo Harrisa.

Linker
16. travanj 2024 18:43