UFC

Helwani se prisjetio objave koja je preokrenula karijeru Jorgea Masvidala

 Screenshot (YouTube, UFC)
Iza Jorgea Masvidala je čudesna godina, a pitanje što bi se dogodilo da 14. siječnja 2019. na njegovom Twitteru nije osvanula jedna poruka... Poruka koja će se pokazati ključnom za sve ono što je uslijedilo.

'Tweeta' koji je pokrenuo jednu od najvećih priča posljednjih godina prisjetio se na ulasku u 2020. i Ariel Helwani

"Podsjetnik na to da uvijek vrijedi pokušati. Tko je mogao pomisliti da će iz ovog tweeta nastati godina koju je imao Masvidal", napisao je Helwani i ponovno podijelio sada već legendarnu Jorgeovu poruku:

"Čujem da imamo isti problem, da pokušavaš pronaći protivnika za borbu u svom dvorištu... Ja se volim boriti u tuđim dvorištima i spreman na sam ako UFC može ovo dogovoriti", glasio je Masvidalov 'tweet' namijenjen Darrenu Tillu kojem je trebao protivnik za glavnu borbu večeri UFC-ovog gostovanja u Londonu.

Till je u konačnici prihvatio Masvidalovu prozivku. Njihov meč dogodio se 16. ožujka, a 'Gamebred' je odnio pobjedu brutalnim nokautom u drugoj rundi. Nedugo nakon toga uslijedio je i nastavak Masvidalove priče.

Naime, te je večeri u Londonu bio tada neporaženi Ben Askren koji je napeto čekao Tillovu pobjedu budući da je već pripremio teren za svoj okršaj s engleskim borcem. Budući da je Masvidal pokvario originalne planove, nastali su novi koji su uključivali njegov meč s Askrenom.

Otprilike četiri mjeseca nakon velike pobjede nad Tillom, Jorge je za svega pet sekundi nokautirao Askrena i s najbržim nokautom u povijesti UFC-a (5 sekundi) izrastao u jednu od najvećih zvijezda promocije.

Novi status donio je 'Gamebredu' i ogroman meč s Nateom Diazom u kojem je početkom studenog osvojio 'BMF' titulu i dodatno ojačao svoju poziciju.

Zbog svega navedenog, Masvidal je prema izboru nekoliko uglednih medija, uključujući Forbes i CBS Sport, proglašen najboljim borcem 2019. godine. Niz od tri impresivne pobjede popularnog je UFC-ovog velteraša doveo u nove velike kombinacije pa ga se tako danas spominje kao budućeg izazivača, ali i protivnika Conora McGregora (pod uvjetom da Irac u svom povratničkom meču svlada Donalda Cerronea).

Kakva godina... A možda je uopće ne bi bilo da nije bilo i onog ranije spomenutog 'tweeta'...

Linker
23. travanj 2024 22:40