UFC

Hoće li se McGregor i Poirier ipak boriti za pojas? 'Smatram da je Khabib čovjek od riječi'

Conor McGregor i Dustin Poirier
 screenshot/YouTube
Sve će ovisiti o ishodu sastanka Dane Whitea i još uvike aktualnog UFC-ovog prvaka...

Khabib Nurmagomedov nekoliko je trenutaka nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom objavio kraj borilačke karijere, ali i dva mjeseca kasnije ime neporaženog Dagestanca još uvijek se službeno navodi kao ono aktualnog UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji.

"Neću vam lagati, lijepo je biti aktualni prvak. No, titula će postati upražnjena i netko će me zamijeniti, a prvak ću vjerojatno biti sve do sastanka s Danom Whiteom", nedavno je otkrio Khabib koji bi se sljedećeg mjeseca u Abu Dhabiju trebao naći s predsjednikom UFC-a. Tema će biti nekoliko, od suradnje UFC-a i Khabibovog Eagle Fighting Championshipa pa do Whiteovog pokušaja da jednu od svojih najvećih zvijezda nagovori na barem još jedan meč.

Ne uspije li Dana u svom naumu, laka kategorija ostat će bez prvaka, a pretpostavka je da bi UFC taj problem mogao vrlo brzo riješiti borbom Conora McGregora i Dustina Poiriera.

Naime, slavni Irac i Poirier ponovno će se obračunati 23. siječnja u glavnoj borbi UFC-a 257, a Dustin smatra da bi pobjednik mogao postati novi prvak.

"Smatram da je Khabib čovjek od riječi. Ako je rekao da se umirovio, onda se vjerojatno i umirovio. Imam osjećaj da bi se Conor i ja mogli boriti za pojas", objasnio 'The Diamond' u razgovoru s BT Sportom.

"On je bivši prvak, a ja bivši privremeni prvak koji ponovno želi navući zlato oko struka. I moj i njegov posljednji poraz stigli su iz borbe s aktualnim, umirovljenim prvakom. Stoga, ne znam... Ali tu postoji priča koja se može ispričati s puno ovakvih borbi. Unatoč svemu, pokušavam se ne zamarati takvim stvarima jer u siječnju se borim s jednim od najboljih na svijetu", smatra Dustin.

Što mislite, čeka li nas na UFC-u 257 borba za titulu?

Linker
19. travanj 2024 10:14