UFC

Hoće li UFC uskoro uzeti titulu Stipi Miočiću radi neaktivnosti?! ESPN-ove MMA perjanice odgovaraju...

 Jason Silva/AGIF/ AFP
I dalje se ne zna kada bi se UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Stipe Miočić mogao vratiti u Octagon. Prije nekoliko dana je osobno potvrdio da je dobio dozvolu liječnika za početak treninga, no nije otkrio kada bi se mogla dogoditi prva obrana titule od kada je vratio pojas u svoje vlasništvo. Sve su glasnije najave da bi mu UFC mogao oduzeti pojas prvaka, ukoliko se situacija vrlo brzo ne promijeni.

"Vatrogasac" se na tron vratio u kolovozu, a duga pauza je posljedica opetovanih Comierovih uboda prstom u oko tijekom meča na UFC-u 241. Iako detalji ozljede nisu poznati, zna se da Stipe već neko vrijeme uopće ne trenira, a i sama duljina oporavka sugerira da se radi o ozbiljnoj stvari koju se ne smije brzati.

ESPN je upravo Miočićev povratak označio vrlo bitnom temom za čitavu elitnu promociju u 2020. godini. Zna se da je teška kategorija ujedno i "kraljevska" pa je bilo kakvo njezino štopanje loš poslovni potez za UFC. Tri ESPN-ova poznata MMA novinara i analitičara su dala svoje mišljenje o trenutačnoj situaciji te su pokušali predvidjeti što će se događati u narednim mjesecima.

Brett Okamoto vjeruje da bi UFC mogao Stipu pričekati sve do kraja godine. A tek ako Miočić u listopadu, studenom ili prosincu i dalje nije spreman za povratak i ne zna kada će biti, onda bi titula trebala biti upražnjena.

"To je jednostavno takva ozljeda i UFC se ne može na njega ljutiti. Moraju mu dati vremena koliko mu treba", vjeruje Okamoto i dodaje:

"Cormier je sada malo nestrpljiv, ali nije da postoji neki drugi meč za njega. Njemu je ostala jedna borba i on želi Stipu. To znači da ga mora čekati. Jednostavno i jasno. Miočić se ne pokušava izvući iz dvoboja, samo se ne može sada natjecati."

Marc Raimondi i Jeff Wagenheim smatraju da bi UFC trebao ranije uprazniti pojas jer prvaci moraju biti aktivni, neovisno o razlozima neaktivnosti.

"Ako Stipe nije spreman za nastup do kolovoza, mislim da je vrijeme da se stvari prodrmaju. Imam veliko poštovanje prema Miočiću, on treba uzeti dovoljno vremena da zacijeli, ali... U kolovozu će biti godina dana od kada ga nismo gledali, kada je nokautirao Cormiera na UFC-u 241. Privremene titule nisu idealne, ali to bi mogao biti smijer prema kojem će UFC gledati", objašnjava Raimondi.

Slično smatra i Wagenheim...

"Ne želim da ispadne kako sada govorim samo o Miočićevom slučaju, svaki prvak treba biti aktivan i mora braniti pojas barem jednom u 12 mjeseci. Ako to ne može učiniti iz bilo kojeg razloga, pojas mora promijeniti vlasnika. Ja se ne bih fokusirao na privremene pojaseve. Jednostavno mu treba uzeti titulu i neka se broj dva i broj tri međusobno potuku", smatra Wagenheim.

Ukoliko Miočić zaista ne bude spreman za povratak, a UFC se se odluči na upražnjavanje titule, sva trojica su gotovo jednoglasni kada govorimo o kandidatima za njegovog nasljednika. Cormier to nije radi odlaska u mirovinu pa smatraju da bi Jon Jones i Francis Ngannou mogli dobiti priliku za osvajanje teškaškog zlata. Mi se ipak nadamo da će se Stipe vrlo brzo vratiti u akciju i da će čitava ova rasporava biti nepotrebna.

Linker
27. travanj 2024 06:49