UFC

Holland ugovorio sjajnu borbu za ožujak pa upozorio: 'Pričekajte malo, Edwards treba protivnika!'

Kevin Holland
 screenshot
Niti pet pobjeda u posljednjih sedam mjeseci nisu nešto nakon čega Kevin Holland treba odmor

Kevin Holland jedan je od najimpresivnjih UFC boraca posljednjih mjeseci. To ne treba čuditi kad znamo podatak da je od svibnja do danas upisao pet nastupa te je u svih pet slavio. Posebno impresivna bila je ona posljednja, u kojoj je nokautirao Jacarea Souzu na UFC 256 priredbi. Postao je član Top 10 ljestvice izazivača srednje kategorije te si je otvorio put prema još većim borbama.

No, niz koji je stvorio u srednjoj kategoriji mu ne stvara problem da predloži spuštanje u velter kategoriju i nastup za samo tri tjedna. Naime, nakon što je Khamzat Chimaev otkazao borbu protiv Leona Edwardsa, "Trail Blazer" spreman je spustiti se u diviziju do 77 kilograma, u kojoj se borio od 2015. do 2017. godine.

"Pričekajte malo, čujem da UFC Fight Island ima slobodno mjesto u hotelu i da im treba pravi tip koji bi došao i odradio posao 20. siječnja", napisao je Holland, koji niti jednu od svojih pet spomenutih borbi nije odradio u Abu Dhabiju. Vjerojatno mu to daje dodatnu motivaciju za ovakav prijedlog.

Zanimljivo, nedugo nakon toga, novinar Brett Okamoto najavio je njegovu iduću borbu. Prema informacijama do kojih je Okamoto došao, Holland bi se 20. ožujka trebao boriti protiv Dereka Brunsona u glavnoj borbi UFC-ovog Fight Nighta. Ipak, sam borac ga je tu odlučio zaustaviti.

"Brett, nemojmo trčati pred rudo. Leon Edwards treba protivnika", napisao je Kevin.

Osim Hollanda, ponudu boriti se protiv Edwardsa dali su još neki borci poput Vicentea Luquea, koji mu se želi osvetiti za poraz koji mu je "Rocky" nanio 2017. godine. Edwards je najavio kako svakako misli ostati dio programa i boriti se 20. siječnja.

Linker
19. travanj 2024 04:26