UFC

Holloway i Wonderboy žele borbu za 'NMF' pojas na UFC 244: 'Želiš mi uzeti sve za što sam se godinama borio!'

Max Holloway i Stephen Thompson
 Instagram
Stephen Thompson svoju će iduću borbu odraditi 2. studenog na velikoj UFC 244 priredbi u Madison Square Gardenu. Riječ je o priredbi koju predvodi borba Natea Diaza i Jorgea Masvidala za 'BMF' titulu. Upravo na račun toga došlo je do zanimljive prepiske Thompsona i UFC-ovog prvaka perolake kategorije, Maxa Hollowaya, zapravo njihove međusobne prozivke.

Pobjednik glavne borbe UFC 244 priredbe između Natea Diaza i Jorgea Masvidala postat će vlasnik za tu prigodu uvedenog BMF, odnosno Baddest Mother***ker" pojasa. U prijevodu, pobjednik će potvrditi kako je upravo on najopakiji UFC-ov gad, gangster ili ako ćete u doslovnom prijevodu, j**ač majke. No, na glavnom programu iste priredbe nalazi se nastup Stephena "Wonderboya" Thompsona, bivšeg dvostrukog izazivača za titulu UFC-ove velter kategorije, koji je zapravo čista suprotnost spomenutom dvojcu. Tako se pojavila njegova reakcija na tu cijelu situaciju.

Naime, novinar MMA Fightinga Damon Martin je na Twitteru otkrio kako je razgovarao s Wonderboyem, koji je tim putem izrazio želju da se za njegovu borbu protiv Vicentea Luquea uvede potpuno suprotni, NMF pojas. U njemu bi riječ baddest zamijenila riječ nicest. Ukratko, pobjednik te borbe postao bi najfiniji/najugodniji tip u UFC-u. Na tako nešto vrlo brzo je reagirao UFC-ov prvak perolake kategorije Max Holloway, koji takvu titulu nije spreman prepustiti bilo kome.

"Wonderboy, želiš uzeti sve za što sam se godinama naporno borio. Svi znamo tko je najfiniji tip u UFC-u. To sam ja", napisao je Holloway kao odgovor na gore spomenutu objavu.

Tu naravno nije sve stalo nego se uključio i sam Thompson.

"Gospodine Blessed, meni bi to bila čast. Blagoslovljen sam što uopće moje ime može biti spomenuto uz vaše kod ovakve teme. Molio bih da mi prepustite vrata kaveza da vam ih pridržim", napisao je Wonderboy, da bi sve završilo još jednom Maxovom objavom:

"Ne ne, ja inzistiram. Meni je veća čast. Dana White i UFC, molio bih da mi pružite čast da otvorim vrata kaveza ovom gospodinu na UFC 244."

Sjajna je to komunikacija dva velika borca i još veća sportaša, koji svakim svojim nastupom pružaju primjer ponašanja, kako prije tako i nakon svojih borbi. Isto tako odgovor na BMF pojas i time automatski podrška kritičarima koji tvrde kako to stvara ružnu sliku sporta u javnosti. Obojici idući nastup slijedi jako brzo. Thompson će se, kao što smo spomenuli, u Madison Square Gardenu boriti protiv Vicentea Luquea. Hollowaya 14. prosinca čeka druga ovogodišnja obrana titule prvaka perolake kategorije. Nju će mu je na UFC 245 priredbi u Las Vegasu pokušati oduzeti Alexander Volkanovski.

Linker
19. travanj 2024 15:05