UFC

Holloway otkrio neobičan način na koji je odrađivao treninge za revanš protiv Volkanovskog

Max Holloway
 screenshot/YouTube
Max Holloway cijele pripreme za UFC 251 borbu nije sparirao niti imao izravan kontakt s trenerima

Još tjedan dana ostalo je do borbe u kojoj će Max Holloway pokušati doći do pobjede kojom bi se vratio na tron perolake kategorije UFC-a. Prije otprilike pola godine Alexander Volkanovski ga je dobrano iznenadio, nadmašio kroz pet rundi borbe i zasluženo mu preoteo naslov prvaka. Sad je na sjajnom bivšem prvaku misija nakon koje namjerava to ponovno postati.

Iza njega su pripreme koje nisu bile lake za izvesti, no na kraju je zadovoljan odrađenim, iako je sve radio sam. Upravo tako, bez ikakvih sparing partnera ili izravnih kontakata s trenerima, što je potvrdio u razgovoru s Arielom Helwanijem.

"Bio je to jedan poseban izazov i nije bilo lako. No, na ovakav način ćemo saznati tko su pravi borci, pravi ratnici i pravi ljudi s ljubavlju za ovo čime se bavimo", rekao je Max, da bi onda objasnio zbog čega se odlučio na taj potez:

"Nisam htio dovoditi moje trenere u probleme ili da čak budu uhićeni. Naredba o ostanku kod kuće je na Havajima bila poprilično ozbiljna. Veliki dio treninga odradio sam na način kako odrađujem i ovaj intervju, putem video poziva. Imali smo lekcije preko Zooma i zapravo sam svoje trenere prvi put vidio na aerodromu u Vegasu nakon što smo tamo došli."

Iz takvog načine priprema vjeruje kako je izvukao neke lekcije i pouke te da bi sve zapravo moglo jako pozitivno rezultirati.

"Najvažnije je kako se prilagodiš uvjetima. Ja sam spreman i zdrav. Jedna stvar koju sam zaključio u ovoj pandemiji je da često u kampu tjeramo svoja tijela preko granice. Jednostavno znamo pretjerati", dodao je Max, koji smatra da će iz ove cijele situacije izvući nešto pozitivno. Zapravo, dovoljno da nakon idućeg vikenda naslov UFC prvaka perolake kategorije ponovno bude u njegovim rukama.

Linker
26. travanj 2024 04:45