UFC

I Jonesov trener želi meč protiv Miočića: 'Jonov odlazak među teškaše je neizbježan'

Jon Jones
 Screenshot/Youtube
Jona Jonesa noćas u Houstonu očekuje borba za obranu pojasa poluteške kategorije protiv Dominicka Reyesa. Prvak očekuje novu pobjedu i već najavljuje odlazak po drugi pojas.

Jones je posljednjih dana komentirao mogući prelazak u tešku kategoriju i otkrio da bi se volio boriti protiv aktualnog prvaka Stipe Miočića. Ideja se sviđa i predsjedniku UFC-a Dani Whiteu, ali on najprije želi vidjeti treći sudar Miočića i Daniela Cormiera.

Jones je također otkrio da bi nakon Reyesa volio odraditi borbu s Coreyjem Andersonom, a zatim uzeti i teškašku titulu. Trener jednog od najboljih boraca svih vremena Brandon Gibson prokomentirao je Jonesove posljednje najave.

"Mislim da je njegov prelazak u tešku kategoriju neizbježan. Mislim da je to jedan od naših većih ciljeva, bilo to ove, sljedeće ili 2022. godine. Ali, siguran sam da ćemo vidjeti Jonesa opet u poluteškoj, to je pojas kojeg je držao cijelo desetljeće", rekao je Gibson za MMA Fighting.

Osobno je gledao Jonesa kako sparira s UFC-ovim teškašima poput Andreija Arlovskog, Alistaira Overeema, Franka Mira, Travisa Brownea...

"Vidjeli smo Jonesa kako trenira s teškašim prvacima i članovima Hall of Famea... Imali smo toliko velikana u našoj dvorani. Vidio sam kako Jones protiv njih pokazuje svoje vještine, znam da ima samopouzdanja. Ako nastavi svladavati izazove u poluteškoj, prelazak u tešku je logičan sljedeći korak", dodaje Gibson.

"Mislim da bi Jonesu odgovarali mnogi teškaši. Volio bih vidjeti plan borbe koji bismo pripremili za moćnog udarača poput Stipe, ili čak za trilogiju s Cormierom u teškoj. Ili protiv snagatora poput Ngannoua. Ima toliko opcija koje me uzbuđuju, kao i meč protiv Adesanye. Za nas je važno prvo riješiti posao s Dominickom kako bi nam se otvorile prilike za budućnost", rekao je trener Jona Jonesa.

Linker
20. travanj 2024 06:29