UFC

Idući protivnik Grega Hardyja pita se što je to kanta i zašto ga tako nazivaju

Ben Sosoli
 screenshot/Youtube
Idući protivnik Grega Hardyja australski je teškaš Ben Sosoli. Iako je riječ o vrlo zanimljivom i talentiranom borcu, mnogi fanovi napali su UFC kako je Hardyju još jednom namijenio lakog protivnika, na što je sam Sosoli odlučio odgovoriti.

29-godišnji Ben Sosoli dva puta je u posljednjih godinu dana pokušao doći do UFC-a. Prvo je to bilo u trenutno posljednjoj sezoni Ultimate Fightera, no tamo je u prvom kolu poražen od kasnijeg pobjednika, Juana Espina. Drugi put je to bilo u posljednjoj ovosezonskoj epizodi "Contender Seriesa", no tamo je njegova borba prekinuta nakon nehotičnog uboda u oko. Ugovor tako nije dobio, no UFC mu je odjednom odlučio dati šansu i to u vrlo zanimljivim okolnostima. Greg Hardy bio je već najavljen za borbu 26. listopada u Singapuru protiv Jarjisa Danha, no UFC je odlučio prebaciti ga na UFC on ESPN 6 koji se vikend ranije održava u Bostonu i tamo ga upariti upravo sa Sosolijem.

Budući da Sosoli izgleda kao klasični borac iz otočnih država Oceanije, poput Samoe, Fiđija i sličnih država, odnosno da mu je mišićna definicija zapravo nepoznanica, ponovno su krenule kritike od strane UFC fanova. Posebno od strane onih koji Hardyja žele vidjeti poraženog, a takvi su i dalje u većini, budući da im se "Prince of war" zamjerio još tijekom svoje NFL karijere. Naime, fizički je zlostavljao svoju djevojku, zbog čega su mu zapravo i zatvorena vrata američkog nogometa. On tvrdi da se popravio i planira se probiti u svjetski MMA vrh, no čini se da fanovi nisu "kupili" njegove riječi. No, sami Sosolijevi rezultati govore kako je on ozbiljan borac, unatoč tome što baš i ne izgleda kao da pazi što jedi.

Tako je sam australski borac iskoristio Twitter da se upita što je to kanta i zašto ga svi tako zovu. Naravno, u vrlo šaljivom tonu i jednu šaljivu izreku koju zapravo nema smisla prevoditi, budući da je u čistom žargonu. "Can deeze nuts", napisao je Sosoli, koji je ponosan što je dobio ovu priliku i namjerava ju u potpunosti iskoristiti. Hoće li imati ono što je potrebno za spriječiti Hardyja da dođe do svoje treće UFC pobjede u nizu? Odgovor na to dobit ćemo 19. listopada.

Linker
20. travanj 2024 22:50