UFC

Idući UFC Fight Nightovi dobili svoje glavne borbe

 hen bo / Imaginechina/ AFP
Tek nakon što je otkriveno kako će UFC odmah nakon UFC 249 priredbe odraditi dva Fight Nighta u tjedan dana, isti su dobili svoje glavne borbe. Riječ je o glavnim borbama ranije otkazanih priredbi pa će tako program 13. svibnja predvoditi Anthony Smith i Glover Teixeira, a onda tri dana kasnije Alistair Overeem i Walt Harris.

Sve tri priredbe koje će UFC odraditi unutar tjedan dana održat će se unutar dvorane u Jacksonvilleu, a Dana White je isto tako potvrdio kako će unutar nekoliko dana biti poznati programi dva Fight Nighta koji će uslijediti odmah nakon UFC 249, koji se održava 9. svibnja. Glavne borbe su im već poznate, a njih je zapravo bilo lako pretpostaviti.

13. svibnja program će predvoditi Anthony Smith i Glover Teixeira u borbi poluteške kategorije. Da nije bilo globalne pandemije, oni bi upravo danas predvodili Fight Night u Lincolnu. Ovako će se susresti dva tjedna kasnije, bez publike na tribinama i sa strogo kontroliranim uvjetima u dvorani.

31-godišnji Smith (33-14, 8-4 UFC) dolazi iza pobjede nad Alexanderom Gustafssonom koju je ostvario u lipnju prošle godine. Borbu ranije nije uspio savladati Jona Jonesa u borbi za titulu i sad je u lovu na novu priliku. Devet godina stariji Teixeira (30-7, 13-5 UFC) trenutno proživljava novu mladost te je u nizu od tri pobjede. Na ljestvici izazivača, Smith se nalazi na trećem, a Teixeira na osmom mjestu.

16. svibnja pred malim ekranima gledat ćemo Alistaira Overeema i Walta Harrisa. Njihova je borba bila već dva puta otkazivana, a posljednji datum bio je 11. travnja. Ovog puta nadat će se trećoj sreći.

Overeem (45-18, 10-7 UFC) dolazi iza poraza od Jairzinha Rozenstruika koji je doživio u prosincu prošle godine. Bilo je u borbi gdje je gotovo punih pet rundi imao sve pod kontrolom, da bi završio nokautiran samo četiri sekunde prije kraja. Walt Harris (13-7, 6-6 UFC) je trenutno unutar niza od tri pobjede, a ova borba bit će mu prva nakon tragične smrti kćeri, zbog potrage za kojom je i otkazao prvobitno ugovoreni nastup protiv "Reema".

Linker
24. travanj 2024 14:12