UFC

Ispit zrelosti pred novom ljubimicom UFC-a i fanova: Ribas u prosincu protiv bivše prvakinje

Amanda Ribas
 screenshot/YouTube
Na UFC 256 priredbi, koja se održava u prosincu, naći će se borba Amande Ribas i Carle Esparze

Nakon što je u srpnju savladala Paige VanZant na UFC 251 priredbi, popularnost Amande Ribas (10-1, 4-0 UFC) naglo je porasla. 27-godišnja Brazilka sve je osvojila borilačkom kvalitetom, ali i vedrim karakterom te je i Dana White izjavio kako je ona već sada "full package", odnosno borkinja koja ima sve potrebno za uspjeh. Slijedom svega višestruko joj je porastao broj pratitelja na Instagramu, a na službenoj ljestvici slamka kategorije uskočila je na 12. mjesto. Idućom borbom dobit će priliku za još veći skok prema samom vrhu.

Ribas je ugovorila borbu za UFC 256 priredbu, koja se održava 12. prosinca, a tamo će je čekati bivša prvakinja, zapravo prva prvakinja kategorije u kojoj se natjeće. To je Carla Esparza (17-6, 8-4 UFC). Riječ je o borkinji koja je također unutar niza od četiri pobjede, a smatrala je kako bi je to trebalo dovesti u poziciju kandidatkinje za napad na titulu. No, ostala je tek na sedmom mjestu ljestvice, koje će ovim putem morati braniti.

UFC od Ribas očekuje jako puno pa je iz tog razloga i dobila ovu priliku. Zapravo, savršen je to ispit za ovu fazu karijere, gdje pobjeda donosi puno, a u slučaju eventualnog poraza se uvijek može reći kako je došao od bivše prvakinje. Bit će to također sudar izuzetno kompletne borkinje, kakva je Ribas i Esparze, čija se taktika gotovo u potpunosti svodi na hrvanje i kontrolu. Ako se Ribas tome uspije oduprijeti, zvjezdano nebo UFC-a je ispred nje.

UFC 256 za sada na svom neslužbenom programu ima dvije borbe za UFC titulu. Jedna je ona u velteru, između Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa, dok je druga za titulu ženske perolake kategorije između Amande Nunes i Megan Anderson.

Linker
20. travanj 2024 04:29