UFC

Israel Adesanya o borbi protiv Whittakera: 'Rastavit ću ga na proste faktore'

Robert Whittaker i Israel Adesanya
 screenshot/Youtube
Israel Adesanya uvjeren je kako će prve subote u listopadu postati novi UFC-ov prvak srednje kategorije. Roberta Whittakera smatra ozbiljnim borcem, no isto tako borcem za kojeg ima apsolutno svako rješenje.

Nakon što je vidio na koji način razmišlja trener partera Roberta Whittakera, koji je izjavio kako ćemo u borbi protiv Adesanye napokon vidjeti koliko je UFC-ov prvak srednje kategorije kompletan borac, javio se i privremeni prvak, odnosno u ovom slučaju izazivač. Israel Adesanya smatra kako mu nadolazeća borba stilski u potpunosti odgovara te da je uspio riješiti i neke probleme koji su se ukazali u njegovoj ovogodišnjoj borbi protiv Kelvina Gasteluma. Uvjeren je da Robertu Whittakeru 5. listopada neće dozvoliti nešto što je Gastelumu uspijevalo.

"On je tip kojeg mogu vrlo lako rastaviti na proste faktore. Kažete da je izazov s kakvim se do sada nisam susreo? Ne slažem se, on je jednostavno borac koji jako dobro radi to što radi. Ima tek nešto malo neobičnih karakteristika s kakvima se do sada nisam susreo, no imat će priliku dokazati mi da sam u krivu. Iz ovog što sam vidio, smatram kako ću ga lako riješiti", rekao je Adesanya u razgovoru za MMA Junkie, dodavši:

"Mislim kako se u njegovom kampu fokusiraju na moju posljednju borbu i trenutke u kojima bi se Kelvin Gastelum uspio približiti. To je bila greška u mojoj taktici i dobra taktika s njihove strane. No, pobrinuli smo se za te pogreške. Iskoristit ću svoju prednost u visini i dosegu kao što to uvijek radim."

Ovo će biti prva borba za pravu UFC titulu od lipnja prošle godine. Ozljede su veliki problem Roberta Whittakera, koji je u sedam godina svoje UFC karijere odradio tek 13 borbi. S druge strane, Adesanya je u promociji debitirao u veljači prošle godine, a borba protiv Whittakera bit će mu već sedma u Octagonu. Aktivan namjerava ostati i ako osvoji titulu prvaka.

"Bit ću puno aktivniji prvak nego što je on to ikad bio. Možda ne u samom početku, no na kraju ću biti takav", najavio je Adesanya. Jasno je kako će se nakon nastupa gotovo svaka tri mjeseca, nakon ovog htjeti malo odmoriti. No, da bi to napravio s pojasom u svom vlasništvu, trebat će uložiti jako puno truda. Samopouzdanja mu ne nedostaje, no to je rijetko kome ikad bilo dovoljno.

Linker
25. travanj 2024 15:28