UFC

Israel Adesanya: 'Sumnjam da Costu pravilno testiraju, srušit ću ga prije nego to napravi USADA!'

Israel Adesanya
 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP
Israel Adesanya nije siguran da se Paula Costu na pravi način u Brazilu testira na doping

Točno mjesec dana preostalo je do UFC 253 priredbe predvođene dugo očekivanom borbom za titulu UFC-ove srednje kategorije između Israela Adesanye i Paula Coste. Tim putem svako malo smo svjedoci prepucavanja i provokacija upućenih s obiju strana. Sad je ponovno red došao na Adesanyu, s tim da se prvak ovog puta vratio na već više puta ranije spomenutu temu. Još jednom je, tijekom gostovanja na Submission Radiju, optužio svog izazivača za korištenje nedozvoljenih supstanci.

"Nije mi mogao dati odgovor kad je bio posljednji put pravilno testiran, recimo to tako. Ja sam testiran dva puta u posljednja tri tjedna i to su mi došli tijekom noći da bi me uhvatili nepripremljenog. To su bila prva dva puta da su me tako testirali. Ukupno sam testiran preko 30 puta. Costa, gdje je tvoja majica?", upitao se Adesanya, navevši činjenicu da USADA nakon 30 negativnih testova borce nagrađuje svojom majicom, a nakon 50 jaknom.

Onda je usporedio brazilski Belo Horizonte, odakle njegov protivnik dolazi, s nigerijskim Lagosom, odakle je on sam rodom. Smatra kako ima dovoljno dobru paralelu da može znati kako se Costu vjerojatno niti ne testira na pravi način.

"Znam kako tamo stvari stoje, ja sam iz Lagosa pa znam kako je u državama gdje novac govori. Osim toga, državama gdje ljudi drugačije razmišljaju ako u njih uperiš oružje. Sigurno ste i vi čuli priču iz Brazila, o ljudima koji u dvorane odlaze testirati borce, a onda zbog određenih stvari to ne prođe najbolje. No, nije mi to bitno. Ovo spominjem samo zbog jedne stvari. Ja ću ga srušiti prije nego to napravi USADA. Prebit ću ga, a kad napokon bude uhvaćen, moći ću govoriti kako sam ga pobijedio još dok je bio na steroidima. Bit će to sjajna priča", objasnio je svoje viđenje prvak, da bi onda još dodao svoju prognozu onoga što će se dogoditi 26. rujna:

"Mislim kako nas čeka izvedba godine, utišavanje godine. Borbu godine već imam u svom stražnjem džepu. Mislim kako se to sad ipak neće dogoditi, gledajući na situaciju. Pogledajte kako stvari stoje. Tip se jednostavno potroši već nakon prve runde, a mi ih imamo pet. Pogledajte onda kako ja izgledam u petoj rundi, u četvrtoj, trećoj... Ja sam uvijek svjež i spreman. Preciznost će biti ključ ove borbe. Preciznost, sposobnost da ga malo po malo uništavam."

Čeka se odgovor Brazilca, koji svako malo objavljuje snimke sa svojih treninga. I mora se priznati kako na njima izgleda uistinu impresivno.

Linker
24. travanj 2024 00:28