UFC

'Italija će imati UFC prvaka, a već će ovoga vikenda to svima biti jasno'

Israel Adesanya vs Marvin Vettori
 Screenshot (YouTube, UFC)
Marvin Vettori ovog će vikenda ispisati povijest talijanskog MMA-a

U travnju 2018. godine Marvin Vettori bio je vrlo blizu toga Israelu Adesanyi nanese prvi poraz u MMA karijeri, ali suci koji su tog dana bili zaduženi za bodovanje u Gila River Areni (Arizona) podijeljenom su odlukom stali uz danas aktualnog prvaka u srednjoj kategoriji.

Otprilike dvije i pol godine kasnije, 27-godišnjak iz Tridenta postat će prvi u Italiji rođeni borac koji će se naći u glavnom meču jedne UFC-ove priredbe.

Povijesni trenutak za Talijane, dogodit će se u noći sa subote na nedjelju kada će Vettorija u najpoznatijem Octagonu dočekati Jack Hermansson.

Do borbe sa švedsko-norveškim borcem, Marvin je došao nakon što se pokazalo da je Kevin Holland pozitivan na koronavirus. Tada se UFC odlučio za zamjenu pa je tako Holland dobio priliku protiv nesuđenog Vettorijevog protivnika Ronalda 'Jacarea' Souze (12. prosinca), dok je Talijan premješten u borbu s Hermanssonom.

O najnovijim promjenama Vettori se oglasio i preko društvenih mreža i svojim navijačima obećao da će Italija u njemu dobiti UFC-ovog prvaka.

"Godine znoja, krvi i suza. Sve se svodi na velike prilike poput ove koja mi se ukazala. Hvala Micku Maynardu na pozivu. Spreman sam na pet rundi rata i ne očekujem ništa manje od toga i s druge strane. Italija će imati UFC-ovog prvaka, a za tjedan dana to ćemo svijetu i pokazati", napisao je Vettori još u nedjelju na svom Instagram profilu.

Spomenimo i da će Marvin u Las Vegasu loviti svoju četvrtu pobjedu u nizu, a spomenuti poraz od Adesanye posljednji je koji je doživio u svojoj karijeri.

Linker
20. travanj 2024 04:30