UFC

Ivica Trušček detaljno prognozirao UFC 249: 'Tonyja su uzdrmali i slabiji udarači, a u Cejuda još ne vjerujem'

 screenshot
Ako bismo nekoga među domaćim borcima mogli nazvati i najvećim fanom sporta, to je onda Ivica Trušček. Najaktivniji i brojem nastupa najiskusniji hrvatski borac, čovjek je koji će prepustiti rijetko koju UFC priredbu, ali i priredbe nekih drugih promocija. Tako je on jedna od najboljih mogućih osoba za dati dobru prognozu UFC 249 borbi.

Trušček je ovim putem bio spreman dati detaljnu analizu najzanimljivijih borbi današnje priredbe. To su one tri glavne te dvije s uvodnog programa u kojima ćemo moći pratiti bivše prvake u potrazi za nevjerojatno važnim pobjedama. U nastavku možete pročitati kako je "Terror" prognozirao spomenute duele.

Ferguson vs. Gaethje

Osobno Justina pratim i volim gledati još od njegovih WSOF dana, brutalnih borbi i low kickova koje je redovito isporučivao u toj organizaciji. Nakon dva poraza, od doduše top boraca u svijetu, malo je naštimao svoj stil i više mu nije najvažnije biti atraktivan nego pobijediti na atraktivan način, tako da je ekspresno pospremio Barbozu, Cerronea i Vicka, sve u prvoj rundi. Tony možda ima stil s kojim niti jedan trener ne bi poželio ići u borbu za prvaka svijeta, ali njegovi rezultati govore za sebe. Ima niz pobjeda koje mu moraju garantirati poziciju koju ima, ali baš zbog svog čudnog stila, s bradom gore, okretanjem leđa bez potrebe ili razuma, bojim se da će ga protiv Justina to koštati glave. Već je često znao biti uzdrman i od slabijih udarača, tako da mislim da će ga i Gaethje "uloviti" i završiti. To će onda biti nesretan kraj za Fergusona, jer iz UFC-a samo čekaju dobar razlog za prestati pokušavati organizirati i bacati novce na borbu koja se ne može održati.

Cejudo vs. Cruz

Cruz je također jedan od likova koje pratim od njegovih prvih borbi u WEC-u. Ako ima jedan lik za kojeg je bolje ne boriti se protiv njega ako nemaš PUNO vremena za pripremu, onda je to Dominator. Ja još uvijek ne vjerujem u Triple C-ja. Nakon pobjede za dlaku protiv Mighty Mousea, uvjerljive pobjede protiv leša koji je nekad bio Dillashaw i loše prve, ali odlične druge i treće protiv Moraesa, mislim da je Cruz dovoljno pametan i zeznut borac da sve iznenadi i ponovno uzme titulu, unatoč predugom vremenu od njegove posljednje borbe. Da nije imao najveću nesreću s ozljedama ikad, možda je nikad ne bi niti izgubio.

Ngannou vs. Rozenstruik

Rozenstruik je u zadnje vrijeme impresivan, ali nitko, još od borbe protiv Lewisa, nije impresivniji od Francisa. Nisam gledao sve njegove borbe, ali od Alistaira je uvjerljivo gubio, dok je Ngannou od "Ubereema" napravio svoj "highlight", tako da mislim da je Francis školovaniji i izdržljiviji borac s jačim tj. najjačim udarcem u organizaciji.

Cerrone vs. Pettis

Dvojica iz stare garde. Anthony ima malo više uspjeha u zadnje vrijeme. Također, protiv njihovog zajedničkog protivnika, Tonyja Fergusona, mislim da je Pettis puno bolje stajao i više pokazao. Između ostalog, već je jednom i nokautirao Kauboja koji je prošao kroz tonu ratova zadnjih par godina, tako da ne vidim kako bi Donald mogao ovo dobiti...

Werdum vs. Oleinik

Kad smo već kod stare garde, ova dvojica imaju 100 godina zajedno. Werdum se vraća nakon duge suspenzije pa bi Alexei trebao biti u prednosti. Fabricio je naime ipak inteligentan i vrijedan tip, uostalom ima nadimak radni konj ili nešto u tom stilu te mislim da je kvaliteta između njih dvojice jednostavno prevelika i bit će mi drago vidjeti Werduma ponovo u akciji i s pobjedom nakon dugo vremena.

Linker
20. travanj 2024 04:31