UFC

Izzy ili Costa? 'Wonderboy' detaljno analizirao: 'To bi mu moglo otvoriti prostor za jedan lagani posao'

Israel Adesanya i Paulo Costa
 (UFC, Twitter)
Thompson je izabrao svog favorita u jednom od najvećih okršaja godine

Israel Adesanya i Paulo Costa obračunat će se 26. rujna u glavnoj borbi UFC-a 253, a Stephen Thomsom smatra da aktualnog prvaka tog dana vjerojatno čeka jedan ugodan dan u Octagonu.

"Costu uopće ne smatram tehnički dobro potkovanim udaračem. Mislim da je on 'brawler'. Pa vidite kako on stalno lomi svoje protivnike. Za lika koji je tolio izrezan i velik, on ima dovoljno kondicije da se danima bori", priča Thompson u razgovoru za Submission Radio.

"Kada je pobijedio Uriaha Halla, Costa ga je mentalno slomio. Čovjek je odustao. Naravno, slomiti ne možete borce poput Yoela Romera. Njih su dvojica imali poprilično sličan stil borbe - išli su prema naprijed i bacali bombe", nastavio je 'Wonderboy' pa se potom osvrnuo i na aktualnog prvaka u srednjoj kategoriji te objasnio zašto upravo nejga vidi kao favorita u ovom susretu:

"Za nekoga poput Izzyja Adesanye, on ima potencijal završiti tog lika u drugoj ili trećoj rundi. Izzy je kontraš, on čeka da njegovi protivnici naprave pogrešku i onda to iskorištava. Nekako mislim da se ovo uklapa u njegovu taktiku. Paulo je agresivan i razmahat će se. Kod njegovih udaraca ima puno velike kretanje, a to će biti savršeno za nekoga poput Izzyja tko će se povući pola koraka unatrag i baciti kontru desnicom ili lijevim krošeom. Moglo bi se dogoditi nešto poput onoga što smo gledali u njegovoj borbi s Robertom Whittakerom, a Whittaker je po meni brži nego Costa. Samo što je Paulo izdržljiv. Jako, jako izdržljiv i netko koga je teško zaustaviti prekidom. Mislim da bi nakon prve runde, ako ga Izzy barem malo izmori, Paulo Costa možda mogao usporiti. To bi Adesanyi moglo otvoriti prostora da ima jedan lagan posao u kojem će kontrama izudarati svog protivnika. Ako me pitate za prognozu, reći ću da smatram kako će Izzy pobijediti", zaključio je Thompson.

A koja je vaša prognoza ovog sjajnog okršaja?

Linker
19. travanj 2024 16:03