Jacare Souza i njegova dva trenera pozitivni na COVID-19

Ovog jutra dočekao nas je pravi šok iz Jacksonvillea, gdje bi se u noći sa subota na nedjelju trebala održati UFC 249 borilačka priredba. Jedan od sudionika, Ronaldo "Jacare" Souza, pozitivan je na COVID-19, jednako kao i njegova dva trenera. UFC i komisija ekspresno su reagirali te je njegova borba protiv Uriaha Halla otkazana, dok su nad svo trojicom istog trenutka provedene sve propisane akcije.

Brazilski veteran možda je doveo cijeli UFC 249 program u probleme, a jednako se može reći i za preostale dvije priredbe planirane u Jacksonvilleu. Naime, on je odmah pri dolasku u Jacksonville obavijestio nadležne da ima jednu oboljelu osobu u obitelji, no on sam je bio asimptomatičan. Nad njim te nad njegova dva trenera su odmah provedeni svi planirani testovi, a dok su se čekali rezultati je on odradio vaganje i sučeljavanje (s dva metra udaljenosti) sa svojim protivnikom. Tijekom cijelog boravka u hotelu, svi navedeni nosili su zaštitnu masku i rukavice.

 

Danas je stigao test prema kojem je Souza pozitivan, kao i spomenuta dva trenera. Oni su odmah stavljeni u izolaciju te će organizator nadalje postupati prema pravilima propisanim od zdravstvenih službi. Borba protiv Halla je naravno istog trenutka otkazana. Važno je navesti kako osim navedene trojice, nitko drugi nije bio pozitivan te UFC namjerava nastaviti s priredbom prema planu, jedino što na programu više nije 12 nego 11 borbi.

Komisija Floride i UFC su zadovoljni odrađenim, no još uvijek se čeka reakcija savezne države Floride ili možda čak nekih drugih tijela. No, kako sada stvari stoje, priredba nije ugrožena. Do planiranog početka prve borbe preostale je tek nešto više od 16 sati.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!