UFC

James Vick nakon tri uzastopna poraza odlučio promijeniti kategoriju!

James Vick
 Screenshot
Pravo je čudo da je čovjek velik i visok (190 cm) kao James Vick ikada nastupio u kategoriji do 70 kilograma. On nije učinio samo to, nego se od 2011. godine do danas redovito i vrlo uspješno natjecao u toj kategoriji u elitnoj svjetskoj MMA promociji. Sada je ipak stiglo vrijeme da se preseli u velter.

Odluku je donio nakon trećeg poraza u nizu, koji je proteklog vikenda stigao od Dana Hookera na priredbi u San Antoniju. Bio je to drugi poraz nokautom i treći u nizu u posljednja tri nastupa. Ranije ga je uspio svladati tek Beneil Dariush na UFC-u 199, a sve ostale protivnike u UFC-u, njih 9, je uvjerljivo pobijedio.

"Ne osjećam se ovako radi toga što gubim, nego gubim radi toga što se ovako osjećam", započeo je svoje obraćanje fanovima na Facebooku te je nastavio:

"To što sam shvatio da borba nije najbitnija stvar u mom životu je bila najbolja, ali i najgora stvar koja mi se ikada dogodila. Hvala svima koji su me podupirali svo ovo vrijeme. Za svoju iduću borbu idem u velter kategoriju. Skidanje kila nije lagan zadatak, a posljednjih nekoliko godina je bila koma. Ali ja neću raditi ono što mnogi čine, kriviti skidanje kila za svoje poraze ili to koristiti kao ispriku. Radio sam s najboljim nutricionistom u MMA-ju Georgeom Lockhartom i uvijek mi je dao najbolji mogući savjet."

"Ja sam taj koji u mnogo navrata nije slušao do kraja ili sam pokušao na lakši način odraditi neke stvari. Ali neovisno o tome, nisam nikada promašio vagu. Sada je vrijeme za prelazak u višu kategoriju. Znam da će mnogi sada biti zadovoljni, a posebno MMA profesionalci iz svojih kreveta koji znaju toliko o prehrani", zaključio je ironično 32-godišnji Vick.

Nije poznato kada bi se Vick trebao vratiti u akciju i protiv koga će debitirati u velter kategoriji.

Linker
19. travanj 2024 17:31