UFC

Jan Blachowicz: 'Glover zaslužuje borbu za naslov, ali želim biti prvi s pobjedom protiv Adesanye'

Jan Blachowicz
 screenshot/YouTube
Janu Blachowiczu zapravo je svejedno tko će biti njegov prvi izazivač za UFC titulu

Odmah nakon što je pobjedom nad Dominickom Reyesom osvojio titulu UFC prvaka poluteške kategorije, Jan Blachowicz rekao je da ne namjerava prozivati niti jednog potencijalnog izazivača. Tek je rekao da mu se logičnim čini da napad na titulu dobije pobjednik borbe između Glovera Teixeire i Thiaga Santosa. Osim toga je dodao kako bi mu prvi izbor bio Jon Jones, no prethodni prvak je kategoriju napustio.

Jan je ostao pri tom svom stavu, a u međuvremenu se pojavila opcija dolaska Israela Adesanye u polutešku kategoriju, nakon čega bi prvak srednje kategorije pokušao doći do druge titule. Blachowicz je prihvatio i taj izazov, no ne u terminu koji je UFC-u bio zanimljiv. Naime, oni i dalje svim silama traže neku veliku borbu kojom bi ojačali UFC 256 priredbu, koja se održava 12. prosinca.

"Bio sam iznenađen kad su mi ponudili Adesanyu, no znao sam odmah da tu borbu ne mogu prihvatiti. Rekao sam da se mogu boriti protiv njega, ali ne u prosincu. Mogu se boriti u ožujku, nebitno hoće li to biti protiv njega ili Glovera", rekao je Blachowicz u razgovoru za MMA Junkie, dodatno objasnivši:

"Sviđaju mi se obojica, odlični su to borci i bilo bi mi čast boriti se protiv bilo kojeg od njih. Vidjet ćemo što će UFC odlučiti."

Ipak,čini se da mu se jedna od te dvije borbe možda malo više sviđa, iako je sam svjestan da onaj drugi protivnik više zaslužuje svoju priliku.

"Oba borca imaju nešto s čime bih se volio upoznati. Glover je član moje kategorije i nalazi se u poziciji u kakvoj sam ja nedavno bio. Po meni on svakako zaslužuje borbu za naslov, ali isto tako mi dobro izgleda borba protiv Israela. Biti prvi koji ga je uspio pobijediti bi bilo veliko zadovoljstvo", rekao je Jan, a nesumnjivo bi tom borbom bolje prošao i na financijskom planu.

Dodao je još nešto zbog čega bi mu borba protiv "Last Stylebendera" bila posebno iskustvo.

"Adesanya bi me zapamtio za cijeli život. Kad bih ga pobijedio, bio bi na 20-1 i ja bih zauvijek ostao prvi koji ga je pobijedio. Uvijek je dobro znati da si prvi koji je nešto postigao", dodao je.

Blachowicz krajem godine treba po prvi put postati otac i upravo zbog toga je zatražio pauzu do proljeća. Uostalom, borio se od početka 2019. godine pet puta, to je svakako iznad prosjeka ostalih boraca iz vrha i zaslužio je odmor.

Linker
20. travanj 2024 05:15