UFC

Jared Cannonier: 'Whittaker mi je već prvim udarcem slomio podlakticu'

Robert Whittaker i Jared Cannonier
 screenshot/Youtube
Mnogi su ostali iznenađeni jako lošom boksačkom izvedbom Jareda Cannoniera protiv Roberta Whittakera

Robert Whittaker čisto i zasluženo uzeo je pobjedu sudačkom odlukom protiv Jareda Cannoniera. Bila je to sjajna sunaslovna borba UFC 254 priredbe, u kojoj je bivši prvak vjerojatno izborio šansu za revanš protiv Israela Adesanye i priliku vratiti titulu u svoje vlasništvo. S druge strane, Cannonier nije opravdao očekivanja prvaka. Naime, Adesanya ga je već prozvao svojim idućim izazivačem, no to se sad neće dogoditi. Jared se, obzirom na situaciju u vrhu srednje kategorije, od napada na titulu udaljio otprilike dvije pobjede.

Što se tiče same borbe, Whittaker je odnio premoć u boksu. Sve što je kroz najveći dio borbe Cannonier radio, i to jako dobro, bili su low kickovi, kojima je napravio vidljivu štetu na Robertovim nogama i pitanje je kako bi borba izgledala do kraja da je bila ugovorena na pet rundi. Osim toga vrijedi spomenuti tek još onaj sjajan kroše u završnici borbe, kojim je Whittakera uzdrmao, ali ne dovoljno jako da se ovaj ne uspije oporaviti i odraditi kontrolu do kraja borbe. Zbog svega toga je zanimljivo bilo popratiti Cannonierov komentar borbe, koji se našao na njegovom Instagramu.

"Ovo nije prošlo onako kako sam namjeravao, no moj duh ostaje visoko i sretan sam svojim nastupom, kad uzmem u obzir okolnosti. Već prvim udarcem nogom slomio mi je lijevu podlakticu. Nakon toga se nisam uspio prilagoditi i doći do pobjede. Poraz prihvaćam s ponosom. Robert Whittaker je u potpunosti opravdao moja očekivanja, prije i nakon borbe. Čestitam prijatelju. Uživaj u Božiću i prinovi u obitelji. Bilo je nevjerojatno iskustvo samo biti tamo. Ne mogu dočekati priliku da ponovno to napravim", napisao je Cannonier u statusu na Instagramu.

Cannonier je prije ove borbe bio unutar niza od tri pobjede, koje je ostvario otkako se spustio u srednju kategoriju. Do sada je nastupao također u teškoj i poluteškoj te je do sada kao UFC borac ostvario šest pobjeda i pet poraza. Prvu UFC pobjedu ostvario je u Areni Zagreb, kad je zbog nokauta protiv Cyrila Askera zaradio i bonus za najbolju izvedbu.

Linker
24. travanj 2024 16:05