UFC

Je li Sonnen pronašao idealnog protivnika za Fergusona?

Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Jedno se zanimljivo ime posljednjih dana spominje više od drugih...

S kime će se to boriti Tony Ferguson? Pitanje je to s kojim se često susrećemo otkako je u javnost puštena informacija da UFC i Dustin Poirier nisu pronašli zajednički jezik.

"Ništa od toga, to uopće ne pokušavamo riješiti. Dogovaramo drugu borbu za Tonyja", potvrdio je još u nedjelju Dana White.

No, o kome se radi?

U ovim trenucima nije poznato, ali svoje mišljenje o toj temi iznio je i Chael Sonnen koji smatra kako bi Dan Hooker trebao biti pravi čovjek za ovaj zadatak.

"Dan Hooker protiv Tonyja Fergusona...", palo je na pamet Sonnenu u videu koji je osvanuo na njegovom YouTube kanalu.

"Nalazimo se u sportu u kojem dosta toga ovisi o prilici koja vam se ukaže. U ovome sportu nećete dobiti ništa drugo osim prilike. A možete li samo zamisliti da Hooker, koji je izgubio od Poiriera, ugrabi priliku koju je Dustin odbio. Tako funkcioniraju stvari u sportu... Ako moram prognozirati kome će ponuditi tu borbu, volio bih pustiti ideju pa vidjeti što mislite o Fergusonu i Hookeru", rekao je Sonnen.

screenshot/YouTube
Dan Hooker

'El Cucuy' je, podsjetimo, dio UFC-ovih planova za veliku UFC 254 priredbu koja se održava 25. listopada, a zanimljivo je da se ovih dana o potencijalnom meču njega i Hookera oglasio i Danov trener Eugene Bareman.

"Listopad je malo rano za nas, inače bi odmah uskočili. Ali, ako bi mogli to malo pomaknuti... Dan je upravo završio s protokolom nakon potresa mozga. Dakle, tek je počeo trenirati. Stoga je listopad malo nategnuta opcija. No, znam da bi on pristao na to. Pokušao bih ga odgovoriti, ali on bi to učinio sto posto. Ali tek se vratio, polako se dovodi u formu i drago nam je da je ponovno u dvorani", rekao je Bareman u razgovoru za Submission Radio pa poslao jasnu poruku UFC-u:

"Ako se oni ne mogu dogovoriti oko uvjeta, a tako izgleda, onda ćemo mi uskočiti i boriti se s Tonyjem."

Spomenimo i da smo 'The Hangmana' posljednji put u akciji gledali krajem lipnja kada je u jednom fantastičnom meču nakon punih pet rundi izgubio od Poiriera. Sjajnom borcu s Novog Zelanda bio je to prvi poraz nakon tri uzastopne pobjede.

Mislite li vi da je Hooker idealna zamjena za Dustina?

Linker
18. travanj 2024 18:44