Jedan od najvećih UFC šampiona tvrdi: 'Stipe je najbolji teškaš u povijesti, bolji je od Fedora!'

Stipe Miočić je najbolji MMA teškaš svih vremena prema bivšem UFC prvaku u poluteškoj kategoriji Titu Ortizu. U recentnom intervjuu s Helen Yee, "People's Champ" je potvrdio koliko cijeni našeg "Vatrogasca".

"Pokazao je što znači biti pravi šampion. To je istinski karakter jednog šampiona. Netko tko se može vratiti u meču iz ponora i pobijediti. Mislim da je bio 1-4 autsajder na kladionicama?! To što je napravio je nešto nevjerojatno", izjavio je Ortiz hvaleći Miočića, a osvrćući se na njegov nastup na UFC-u 241 u kojem je detronizirao Daniela Cormiera i ponovno se popeo na teškaški tron elitne promocije.

Cormiera također cijeni, ali...

"Daniel Cormier je sjajan prvak. Nitko mu ne može ništa prigovoriti. On je jedan veliki radnik, ali Stipe je jednostavno malo bolji. Mislim da je malo bolji borac od njega. U ovaj meč Miočić je stigao nešto lakši, imao je 104 kile, ako se dobro sjećam. Pomislio sam 'vau, jako je lagan'. Daniel je zapravo puno bolji protiv većih protivnika, nego protiv manjih, bržih tipova. S bržima ima problema, kao protiv Jona Jonesa. To pokazuje da će brzina uvijek pobijediti veličinu", dodaje bivši prvak.

Da je i drugi put pobijedio Miočića, malo tko bi mogao sumnjati u to tko je najveći i najbolji teškaš. No, s obzirom na slavlje američko-hrvatskog nokautera, za Ortiza sumnje nema. Vjeruje da je Stipe veći i od Fedora.

"Najbolji teškaš svih vremena? Vau. Mislim da bi Stipe morao biti broj jedan. Očito je Cormier bio broj jedan jer je pobijedio toliko vrhunskih teškaša u jednom trenutku."

"Stipe je bolji i od Fedora jer se Fedor nikada nije borio protiv teške konkurencije. Uvijek se borio protiv likova koje mu je Pride namještao. A onda, kada je stigao u SAD i borio se ovdje, počeo je gubiti. Nemam ništa protiv Fedora. On je nevjerojatan sportaš i bio je jedan od najboljih teškaških prvaka. Ali nekako vrijeme dostigne neke ljude. Hvala bogu mene nije", objašnjava i zaključuje:

"Ali Stipe je najbolji. Pobijedio je Fabricija Werduma. Pobijedio je mnoge sjajne, sjajne borce. I u konačnici je ne samo pobijedio, nego i nokautirao Daniela Cormiera. Ne mogu vjerojvati da ga Daniel nije pokušavao češće srušiti, no Stipe je i sjajan hrvač. Svaka čast Miočiću, odradio je nevjerojatan posao."

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!